WordPress.org

Forums

Visual Editor not working on 3.1.2 (42 posts)

  1. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Updated to wordpress 3.1.2 on our company website, and since then I have not been able to edit/add pages in the visual editor due to the kitchen sink not displaying buttons...

    http://www.seftonchamber.com is the website for reference.

    wondering if anyone has come accross a similar problem and knows a fix?

    don't really want to go about re-installing wordpress and last time we had some massive corruption..

    Cheers
    :)

  2. kmessinger
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Disable all plugins and switch to the twentyten theme. Add all back one at a time until it breaks.

    Most of the time it is a plugin.

  3. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi Kmessinger - thanks for your post.

    Have tried that and unfortunately had no result :(

  4. kmessinger
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Check to make sure java is working correctly, http://www.java.com/en/download/installed.jsp

    Have you tried a different browser?

  5. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    thanks again - just updated my JS and the problem is still there - have tried google chrome, firefox and IE

  6. kmessinger
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Delete the entire wp-admin and wp-includes folder. Upload a new set of directories and files to replace these from a fresh copy of wp.

    Also, how about a simple reboot?

  7. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Could you please advise the best way of doing this? last time I messed it up! Tried a reboot too..

  8. kmessinger
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    The easiest way is to log in to your hosted account, go to file manager and bring up your files. Delete the wp-admin and wp-includes folders/directories. DO NOT touch the wp-content folder or the wp-config file that is in the root.

    FTP, using filezilla or whatever you are familiar with, the new directories to your hosted account. If you are unfamiliar with ftp try sending a couple of test files before deleting anything.

  9. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    thnks for that - just done what you suggested and it's not worked :(

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Have you tried using another browser? Or another machine?

  11. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    yes - tried Chrome, IE and firefox, not tried another machine yet - will do so on Monday

  12. kvisaz
    Member
    Posted 5 years ago #

    Excuse me for asking, but do you see your profile (/wp-admin/profile.php) ?

    There is option "Disable the visual editor when writing". If it checked - clean it.

  13. monpelaud
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi,

    I have the same problem but no solution.
    Only superadmin sees the buttons of the visual editor.

  14. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    @Matt Dunn: are you behind a corporate firewall, by any chance?

    @monpelaud: It is considered impolite to interrupt another poster's thread. Please post a new topic.

  15. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks for replies guys, just got back to work so am back working on the problem.

    Kvisaz, I have checked my profile and that button isn't checked,

    Esmi, I'm not behind a corporate firewall - It's a smallish company I work for with standard security...

    I also should add, when I try edit a post/page, I don't see any of the content on the page in the editor, aswell as the kitchen sink....

    I really need this fixing asap - any more tips please guys? You're all a great help

    Matt

  16. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Have just tried deleting the WP-includes and WP-admin files, and re-uploading from a fresh install of WP again and had no luck - strange!!

  17. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Still not managed to fix it - any ideas??

  18. miocene22
    Member
    Posted 5 years ago #

    Try changing the theme.
    If it works after changing the theme it suggest a problem in the theme's functions.php file. Most likely to do with enqueing the jquery script.

  19. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    thanks for the post - still not working ...

  20. kmessinger
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    I also should add, when I try edit a post/page, I don't see any of the content on the page in the editor, aswell as the kitchen sink....

    This is the classic symptom of a javascript problem, a conflict with jquery, 99% of the time from a outdated plugin. I am very puzzled by this.

    I think you were to try a different computer today. I hope that is the answer.

  21. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have tried a different computer again just now - and the problem is still persisting... :S

  22. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Was the new computer at work? Have you tried logging in from home?

  23. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    It was at work yes, but it was a laptop not connected to the network

  24. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    Using the company connection?

  25. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Yes - would this change things?

  26. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    It could. You need to try logging on from a machine that is completely independent of your company's connection or network to rule out any issue being caused by the network/router. I've know some company networks strip out all javascript before now for "security reasons".

  27. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    thanks for that - I will try login at home and see what happens then update you tomorrow morning.

    Matt

  28. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    I checked this at home and still have the same problem :/

  29. miocene22
    Member
    Posted 5 years ago #

    Did you say you tried a fresh wordpress install? If so it suggests an issue with the webserver. It might be worth taking it up with however manages the webserver.

    It seems really odd that it's not working as problems with the visual editor often mean a jquery problem which is usually fixed by uninstalling plugins, checking functions.php etc.

  30. Matt Dunn
    Member
    Posted 5 years ago #

    what would I say to the web server? Eg. how would I explain it could be something on their end?

    thanks again

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.