Support » Fixing WordPress » visual editor

  • Hi,
    I have recently fall into a problem i can’t find a solution of fixing visual editor. I can see what have been written only in text editor and not in visual editor that has been blank. Also when i try to put additional text from visual editor to page or post i can do that through text editor and not from visual editor. Why this is happened?

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    This may be a plugin or theme conflict. Please attempt to disable all plugins, and use one of the default (Twenty*) themes. If the problem goes away, enable them one by one to identify the source of your troubles.

    Thread Starter montecomis

    (@montecomis)

    I have done it but nothing seem to happened…

    Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    Did the problem go away?

    Thread Starter montecomis

    (@montecomis)

    No it didn’t so i change it back to the same theme i had activating all the plugins. Is there another way i could search for solution?

    Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    Did you also disable all plugins? If so and if that didn’t help, try disabling all browser extensions you might have installed.

    Thread Starter montecomis

    (@montecomis)

    When i installed my theme i am using until now (at least 1 year) i hadn’t installed any extensions for my browser. I am using Firefox browser. The problem came up during normal functionality of the site. I tried some links writing of how you can fix blank visual editor in wordpress but it didn’t do anything…

    Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    Just a thought — in the visual tab, what do you see if you click in there and do CTRL-A (select all)?

    Thread Starter montecomis

    (@montecomis)

    If i press CTRL-A nothing is selected.

    Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    OK, then we know it’s not a white-on-white issue. Try reinstalling WP — got to Updates and click the button to reinstall.

    Thread Starter montecomis

    (@montecomis)

    I reinstalled wordpress but nothing seem to change. No solution.

    Can you try a different browser to see if it works? And just to see if it’s not an issue with your system, can you try to login from somewhere else?

    You can get a free trial here to try from a different system: http://browserstack.com/

    I had the same issue @montecomis and so I deactivated all my plug-ins. The issue resolved. So I started activating each plug-in one by one testing my visual editor after activating each one. The issue resurfaced when I re-activated the Contact Form Maker plug-in. So I deactivated it again. the problem resolved. I continued on activating my other plug-ins one by one and none of the other plug-ins posed an issue. So, I installed Contact Form 7 instead and deleted the Contact Form Maker plug-in. My site is all better again!

    I found this same issue today with a client’s website; when creating a new post or editing an existing one, any text entered into the ‘Visual’ tab of the post editor would not appear in the ‘Text’ tab – nor would it appear when the post was previewed or published.

    I went through and deactivating all the site’s plugins – and the issue was solved. So I went through each plugin reactivating them one-by-one until the problem resurfaced. (You could do this the other way around – deactivating plugins until the problem is fixed. Probably way less invasive. Oh well. #YOLO.)

    The problem resurfaced when I reactivated the Yoast SEO plugin. Having not spoken to the client in depth yet I’m not sure when they last updated their installation of the plugin – but if you’re running this plugin too, try deactivating it and seeing if your problem is still there. This is odd, though – as the developers of the Yoast SEO plugin are usually quite ‘on it’ – and I run the plugin on several other sites which haven’t had the same issue.

    *NB. I noticed that when the problem was current – the mouse cursor in the visual editor would start right at the top of the text field. This is odd behaviour, as usually there is a noticeable line-break between the bottom of the WYSIWYG editor and the first place you can actually enter text (even more noticeable when compared to the cursor position when in ‘Text’ tab view).

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • The topic ‘visual editor’ is closed to new replies.