Support » Fixing WordPress » Visual Composer not working since WP 5.0.1

  • Resolved skoelman

    (@skoelman)


    Hi,

    I just updatet WP to v5.0.1. I am currently building a website, using the SweetCake theme from Themeforest. To edit pages, this theme uses Visual Website composer, for backend as well as frontend editing.

    Since I updatet to 5.0.1, Visual Composer is nog working in the backend editor anymore. I can only use the new, fancy block editor from WordPress.

    I already searched in several settings but couldn’t find a solution yet.

    Anyone experienced the same problems and/or has a solution?

    Thanks in advance!

    • This topic was modified 1 year ago by skoelman.
Viewing 15 replies - 16 through 30 (of 31 total)
  • After instaling, a “Classic Editor” plugin started to work for me, but i cannot add any new elements on a page. Basically i can click “add element” search/choose desired one but when i click on it, nothing happens.

    Does any of you have some suggestions?

    Kind regards

    • This reply was modified 11 months, 1 week ago by saso300.

    This method has worked for me! Thank you @dionnekathleen

    dionnekathleen (@dionnekathleen)
    4 weeks ago
    Hi there,

    I had this same problem. Then I remembered there was this announcement. You can download the classic editor plugin (https://wordpress.org/plugins/classic-editor/). Install it and all your problems go away. It disables the Gutenberg editor that comes with WP 5.0.

    Good luck

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Side note to @asllanmaciel

    Thanks for the help but spreading your site link like that is spamming. If you want to help then please do here. Completely here, do not send people to your site as a reference. Moving support off site is not permitted. Please refer to the Please refer to the Forum Welcome for further information.

    Your reply has been archived.

    thank you @dionnekathleen worked like a treat!

    zapiram

    (@zapiram)

    @dionnekathleen THANK YOU!!! Super fast and simple 🙂

    I have activated the Classic Editor and restored part of the problem but not Visual Composer and without it, my theme is all messed up especially the homepage

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Side note to @dweeb ,

    Please do not jump into other topics. If the troubleshooting already posted made no difference for you, then, as per the Forum Welcome, please post your own topic. A lot more people will see your post, and that way you stand a good chance of getting the assistance you want. Despite any similarity in symptoms, your issue is likely to be completely different because of possible differences in physical servers, accounts, hosts, plugins, theme, configurations, etc. Thus one problem, on one setup is not indicative of the functionality and reliability of an application as a whole.

    I’ll be archiving your post.

    @dionnekathleen You are a life saver!! THANK YOU!!! that worked perfectly!!!!

    rosh2340

    (@rosh2340)

    @dionnekathleen
    Hi Dionne, Thank you so much. That trick worked!

    Yes, thank you @dionnekathleen . Fixed my problem, too!

    You’re welcome all!

    fodorlaszlo

    (@fodorlaszlo)

    Worked for me as well!

    Thank you!

    Installing Classic Editor fixed it. Thank you.

    oceanmedia

    (@oceanmedia)

    Confirmed the fix worked for me as well! TY OP and Answer Provider!

    @dionnekathleen Thank you so much. I had completely wasted a full day for this problem. after your suggestion, it’s just cleared in a minute.

Viewing 15 replies - 16 through 30 (of 31 total)
  • The topic ‘Visual Composer not working since WP 5.0.1’ is closed to new replies.