Support » Plugin: Responsive Menu » "Viewport Meta Tag Not Found"

  • Resolved alexjovicic

    (@alexjovicic)


    Initial Checks

    Viewport Meta Tag Check
    Viewport Meta Tag Not Found
    Recommended
    <meta name=’viewport’ content=’width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, user-scalable=no’ />

    hello,
    i have this issue today, when i enter settings for responsive menu. it’s on top of the other settings.
    and , the menu does not appear on the page. i have this line in my header page:

    <meta name=’viewport’ content=’width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, user-scalable=no’ />

    https://wordpress.org/plugins/responsive-menu/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alexjovicic,

    The viewport meta tag is not an exact science as not all servers accept the use of the function in php so that is why it is only a recommendation but may not work for all.

    You should however be able to see the plugin on your site. Are you using any custom themes etc? If so these need to include the wp_head() and wp_footer() calls in the header and footer files for it to be included.

    Could you please give me a link to your site so I can see what the issue may be here.

    Many thanks

    Peter

    Hi, i just send you an email. Hope is OK.
    Thanks

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alexjovicic,

    Thanks very much for the email, I have recieved it fine.

    I have checked the site you gave me and I can see that the CSS and JavaScript is being added correctly however the menu itself isn’t.

    This is probably because your theme isn’t using the wp_footer() function in the footer.php file.

    Can you please check this for me and see if it is, if not, adding it should fix this for you.

    Please let me know how you get on with this.

    Many thanks

    Peter

    Hi Peter,

    thanks for this correction. Now it appears but i can’t make it to open my pages. Somehow like it doesn’t load the menu i have selected in my settings.

    Thank you for your time!
    Alex

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    I found that when I deleted the following javascript files the menu started working again:

    <script type=’text/javascript’ src=’/wp-content/themes/twentyeleven/scripte/imageeffects.js?ver=3.8.1′></script>
    <script type=’text/javascript’ src=’/wp-content/themes/twentyeleven/scripte/the-tooltip.js?ver=3.8.1′></script>
    <script type=’text/javascript’ src=’/wp-content/themes/twentyeleven/scripte/jquery.colorbox.js?ver=3.8.1′></script>
    <script type=’text/javascript’ src=’/wp-content/themes/twentyeleven/scripte/coloursingle.js?ver=3.8.1′></script>
    <script type=’text/javascript’ src=’/wp-content/themes/twentyeleven/scripte/zoombatch.js?ver=3.8.1′></script>

    This would suggest there is some kind of conflict with these… I will look to see if I can find a reason for this and a way of avoiding it.

    I will keep you updated here.

    Many thanks

    Peter

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    I will be releasing version 1.8 hopefully by the end of the week.

    There is an option there to include the JS/CSS as external scripts rather than inline which may help fix this issue but I can’t be sure.

    We will see if this fixes it and if not I will take another look at it for you to try and find out what the issue is.

    Many thanks

    Peter

    Hi Peter!

    This is great! I will wait for this release than, rather than to hack the page 🙂

    Thanks for fast support!!
    Alex

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi Alex,

    The 1.8 version has now been released.

    Please can you update, switch to external stylesheet/scripts option and let me know if it fixes your issue.

    If not I will look into this further for you.

    Many thanks

    Peter

    Hi, just did and in plugin settings i get this:

    There was a problem writing the CSS and JS files, please check the plugin js and css folder/file permissions.

    And the menu is not loaded. When i switch off external stylesheet/scripts option , menu than appears.

    Cheers

    Alex

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    I feared that this may be an issue with some environments and server setups.

    Can you set the css and js folders to have 777 permissions to see if that fixes the issue with it not having permissions to write the scripts correctly?

    Let me know if this sorts it out for you and I will take another look at your site once done to see if I can help fix this issue for you.

    Many thanks

    Peter

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    I think I found the reason that it is not working correctly for you.

    Once I moved the script to the footer of the page, it started working fine for me.

    I’m going to build in an option to include the jQuery parts in the footer rather than the header and hopefully this will fix it for you.

    I will release it as a 1.9 beta that you can download before anyone else and then please let me know if this fixes the issue for you.

    I’m gonna start working on it now so hopefully will be able to give you an update by the end of the day!

    Many thanks

    Peter

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    The 1.9 beta with updated option to include files in the footer can be found here:

    http://downloads.wordpress.org/plugin/responsive-menu.1.9.zip

    You will need to download it and upload it manually via FTP, once done please tick the add script in footer option and let me know if this fixes the issue for you.

    Fingers crossed!

    Many thanks

    Peter

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi alex,

    I haven’t heard from you for over a week so I am marking this support ticket as resolved.

    If you are still experiencing issues please reply here and I will aim to help you out further.

    Many thanks

    Peter

    Hello Peter, sorry to bother you in this thread but I’m experiencing the same with a child theme of twenty fourteen. Your update did not yet solve the problem. In the backend it’s still showing the error.

    But worse, on the front end responsive menu also activates itself when encountering an ipad landscape format, whilst I specified the plugin to only activate at 1008px break point. The weird thing is that I’m only encountering this problem whilst on an actual iPad.

    Any idea what could be wrong?

    I’m redirecting the site atm so if you want I could e-mail you the data to get in..

    Peter Anderson

    (@peterfeatherstone)

    Hi stnick,

    This is something that won’t be fixable by the plug-in itself as the server is not allowing the writing of files regardless of the permissions set on them.

    It is something you will have to ask your web host about I’m afraid.

    In regards to the iPad being triggered, this is an odd one as I believe the screen width for the iPad is 1024px.

    I don’t own an iPad unfortunately but will try to get my hands on one to check this for you and see how it responds for me with a breakpoint of 1008px and try to find a solution to this issue.

    If I can’t find a reason for this or can’t replicate this on my dev sites then I will request access to see what may be specific on yours.

    I hope this helps slightly

    Many thanks

    Peter

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘"Viewport Meta Tag Not Found"’ is closed to new replies.