• Resolved andyro

    (@andyro)


    Here is the google photo gallery: https://photos.app.goo.gl/VhKxR2Z5W5RKcOqb2
    Here is the page where I call it: https://www.andythomson.ca/galleries/morriston-stone-barn/

    Two things – is there any way to get the video to size the same as the photos (1600 max width default setting). Also, the shortcode set for this gallery is supposed to have thumbnails at the top: [photonic type=’google’ view=’photos’ album_id=’AM00ws96xstorETjt7L3tmjDkcExkNwxxKzRx64JEyvKbVzVGG8HPsawXq3V544lDkmrhG3QItza’ main_size=’1600′ fx=’fade’ strip-style=’thumbs’ controls=’hide’ layout=’strip-above’ crop_thumb=’crop’ thumb_size=’150′]

    But as you can see thumbs appear on the bottom – any ideas how I can fix? Don’t worry about the big black box above everything, that’s a separate issue with my WP theme that for some reason I can’t get to call the youtube vide id specified into the iFrame that is part of the theme. If you know anyone that can help with that kind of thing (php) I’d love to pay for some help with that also!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Also – not a video in this gallery but same issue – wanting thumbnails on top but this is how they appear: https://www.andythomson.ca/galleries/extreme-north-lodge/

    Loving the slideshow option too. Such a great plugin that will help me accelerate updating loads of content I have without futzing with WP galleries. In fact my next goal is to shut off many of the features in my theme’s handling of images in favour of photonic, which is superior in so many ways!

    Plugin Author Sayontan

    (@sayontan)

    is there any way to get the video to size the same as the photos (1600 max width default setting)

    Unfortunately no. This is a Google shortcoming, wherein the video is in general inaccessible. I have been chasing Google to fix several aspects of this – I opened an issue with them, and I did a lot of independent research and found some workarounds (which they have recommended against). I even opened a feature request with Google so that they may add something to aid pulling videos better.

    But as you can see thumbs appear on the bottom – any ideas how I can fix?

    This looks like a bug I introduced sometime last year – can’t exactly pinpoint when. I have fixed it for the next release, which should come out some time next week. As this requires some change of code, are you OK to wait for it, or do you want me to provide you with the code now?

    Waiting is no problem, glad it’s solution is pending – Thank you 🙂 As for videos – oh well, in the interim I’ll try to resolve that in my theme’s script, which seems to not be working – nothing to do with photonic but does youtube still work with this kind of call (‘video_id’ is parsed from the URL input by a user) I’m just wondering if that embed format is still relevant?

    <div class=”imageContent videoFormat”>
    <?php if(get_field(‘video_type’) == “youtube”):?>
    <div class=”um_video youtube”>

    <iframe width=”1024″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/&lt;?php the_field(‘video_id’);?>” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

    </div>
    <?php elseif(get_field(‘video_type’) == “vimeo”):?>
    <div class=”um_video vimeo”>
    <iframe src=”//player.vimeo.com/video/<?php the_field(‘video_id’);?>” width=”1024″ height=”720″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
    </div>
    <?php else:?>
    <div class=”um_video selfHosted”>
    <video width=”1024″ height=”720″ controls><source src=”<?php the_field(‘video_file’); ?>” type=”video/mp4″>Your browser does not support the video tag.</video>
    </div>
    <?php endif;?>
    </div>

    Plugin Author Sayontan

    (@sayontan)

    Not sure if I understood your question about videos, but this might help regardless of whether you are using Photonic.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Videos in Galleries’ is closed to new replies.