Support » Plugin: Video Embed & Thumbnail Generator » Video Not Displaying when Embedded / Played

  • Resolved Brian

    (@womensradio)


    Fantastic plugin, thanks so much for creating this and still supporting it!

    Early stages of testing on a client site at http://ecs-green.com/home-2/ (scroll down to “HALF THE WATER – TWICE THE PLANT” and look left).

    I’m seeing the thumbnail previews, but when clicking on the video(s), I’m only seeing black. I hear the video playing, but don’t see it.

    The videos do launch in a screen takeover / lightbox, which I’m guessing may have something to with the “Salient Visual Composer” plugin being widely used on the site.

    http://vc.wpbakery.com/

    The “all black” videos behave the same when choosing video.js / WordPress Default, despite the different player (and controls) appearing correctly.

    These issues take place for me when using Chrome v57.0.2987.133 (64-bit) and Firefox 52.0.2 (64-bit), both for Mac OS 10.11.6. However, I also tested using Chrome for iOS and they seem to play just fine.

    Videos were created using FCPX (H.264 w/AAC audio) and then converted using Handbrake (H.264, “web optimized”).

    Thanks in advance for any assistance you can provide, Kyle!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author Kyle Gilman

    (@kylegilman)

    For reasons I don’t understand, your theme makes all video elements invisible. If you add this to your custom CSS you should see the videos, although it might mess up some other video tricks your theme does.

    video {
        visibility: visible;
    }

    Hi!
    Google announced on its Chromium Blog that they were dropping support for the H.264 video codec, in favor of WebM (vp8), a codec it created. Google Chrome’s Product Manager Mike Jazayeri issued this statement on the move-and-drop. Firefox also (((

    Plugin Author Kyle Gilman

    (@kylegilman)

    Google made that announcement in 2011. They haven’t officially changed their plans, but it’s been six years now and they haven’t removed support so far. H.264 is even more popular now than it was then. Even Firefox enabled support for it, so you can feel safe continuing to use H.264.

    Brian

    (@womensradio)

    thanks Kyle! I started searching and located where visibility for audio, video was set to “invisible” in the css… commented it out and the videos now appear — brilliant!

    Plugin Author Kyle Gilman

    (@kylegilman)

    Glad it worked out for you. Keep in mind if you update your theme those changes will probably be overwritten. It’s usually a good idea to avoid modifying your theme files directly and instead use a child theme or for quick changes like this, Jetpack’s Custom CSS module.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Video Not Displaying when Embedded / Played’ is closed to new replies.