WordPress.org

Forums

Video Embed worked on Chrome / iOS. Not Firefox or IE (11 posts)

  1. patach
    Member
    Posted 1 year ago #

    The WordPress 3.6 Video embed feature seems to play videos on Chrome and iOS devices.

    But run it the same way through Firefox or Internet Explorer and it either black screens or has an eternal loading loop.

    Also, all browsers seem to be missing the control buttons as well.

    Here's a link to one of the videos:
    http://cattrigger.com/yoplait-light-boston-cream-pie/

    The code for this is simply:
    [video src="http://cattrigger.com/portfolio/video/animation/work/yoplait/complex_yoplait_boston_small.mp4"]

    Is there a way to get this working on IE and Firefox? Also what of the disappearing control buttons? I would appreciate any help someone could give me.

    Thanks!

  2. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Works for me in FF.

    Have you tested it on a default theme?

  3. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    It's working for me using 3.6.1, a video from wordpress.tv, the Twenty Thirteen theme and FF 23.

  4. patach
    Member
    Posted 1 year ago #

    Is the link I've posting working with you?

    How would the theme keep the video from working?

  5. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    If this is a video that you uploaded to your site, then you will need to use a video player plugin. Only the sites listed in Embeds can be automatically embedded into your Posts & Pages.

  6. patach
    Member
    Posted 1 year ago #

    Apparently this is a new feature from WordPress that allows you to embed videos, using mediaelement.js, supposedly to be compatible with everything:

    http://make.wordpress.org/core/2013/04/08/audio-video-support-in-core/

    This is where I got it from. Again, seems to work perfectly for everything EXCEPT those two browsers.

  7. bocajuniors
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the exact same problem. The MediaElement plugin did Flash fallback in Firefox perfectly. The MediaElement integration in core, not at all... I get a "No video with supported format and MIME type found." in Firefox since core started handling [video] shortcodes. Ack!

  8. patach
    Member
    Posted 1 year ago #

    Does MediaElement work on the newest WordPress? When I go to its website, it crosses itself off as compatible with with, now that it's part of Core.

    I vaguely do remember my videos USED to work, thanks to the Flash fallback, but now it doesn't and it's frustrating.

  9. bocajuniors
    Member
    Posted 1 year ago #

    I removed the plugin since MediaElement is part of Core now.

    The Flash fallback in Firefox for playing mp4 videos, however, seems to have stopped working for some people, myself included.

  10. patach
    Member
    Posted 1 year ago #

    Did it happen after or before you started using Core?

    It happened to me before, and when I upgraded to 3.6.1 in hopes it'd fix it. No go.

  11. bocajuniors
    Member
    Posted 1 year ago #

    Since upgrading to 3.6, which is when it was integrated in Core I believe, or at least it was when the MediaElements plugin began conflicting with Core and so I removed the plugin.

    Not sure how to force Firefox to use Flash, any ideas are welcome. :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic