WordPress.org

Forums

Validating One's Site (7 posts)

  1. Amulet
    Member
    Posted 9 years ago #

    My site (http://www.sassydevil.com/) doesn't validate. Viper007 brought this to my attention--I'd known in the past, but put it on the "back burner" while I got other things working. While I know a lot about web pages, I don't really know much about validating (or search engine ranking, for that matter, but that's another topic). Can anyone help me out?

  2. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    The first problem to tackle is the capitals.
    In xhtml, all the tags must be lowercase, so while
    <li> is a valid xhtml tag, <LI> is not.
    I'd suggest downloading the theme files and doing search/replace for that.
    Once that is done, the number 220 will have shrunk and the other errors will be much easier to see.

  3. Amulet
    Member
    Posted 9 years ago #

    Yeah, I caught that, but here's the weird thing...I have tried uploading my sidebar.php about four times now. In my editor, I have it all lowercase tags. But after I upload it and view the source of my site, it shows up capitalized. What can be causing that?

  4. Michael Bishop

    Posted 9 years ago #

    what are you using to edit/upload?

  5. Amulet
    Member
    Posted 9 years ago #

    Dreamweaver and CuteFTP. Another thing I'm noticing is that the news feed that is put out by CG-Feedread is putting the tags in all caps, even though the script doesn't show them that way. I'm seeing the links under "Meta" aren't coming up linked, too.

  6. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 9 years ago #

    Stop using Dreamweaver. It will cause you more grief than it could ever be worth.
    Just stick to Notepad / WordPad / Notepad++

    Check CuteFTP's settings too. It could be CAPping the tags.

  7. Amulet
    Member
    Posted 9 years ago #

    I did a quick check in Editpad, and some of the files did have the tags still capped. I fixed that.

    Normally, Dreamweaver works great for me. But yes, I've had times when it was necessary to go into a text editor; unfortunately, I sometimes forget that might resolve issues.

    I'm still trying to figure out why the Meta links (as well as trackback and "Edit this entry" links) aren't showing up linked.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic