Support » Plugin: Slide Anything - Responsive Content / HTML Slider and Carousel » Upgraded to HTTPS, Slider No Longer Working

  • Resolved jonesjek

    (@jonesjek)


    My developer recently updated my site to https and after the update my sliders were no longer functional.

    I still have one slider displaying in the footer of our articles (https://www.discovertheburgh.com/kaya-strip-district/) but I see a few issues:

    1) Sometimes the slider doesn’t display at all
    2) Sometimes it displays but only 4 of the 9 or so slides.
    3) Hosted images are not displaying but 3rd party images are displaying when the slider appears.

    Thoughts on how to fix this?

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Your developer needs a swift slap around the back of the head. He’s converted the site to HTTPs but hasnt bothered to convert all internal links/references to https. Resulting in mixed-content warnings and failed resource loading.

    This a great plugin : https://en-gb.wordpress.org/plugins/better-search-replace/

    Allows you to search all database tables for the old URL ( in your case http://www.discovertheburgh.com ) and replace it with https://www.discovertheburgh.com

    Fixing a wealth of problems like you are experiencing now. Obviously make a full backup of your database before attempting to use that plugin and do a test restore to make sure it works.

    Passing this along to our developer. I believe they have changed most things to https, but for non-technical people like myself is there anything else I should refer them to?

    A quick look at developer console on a browser will confirm the above, see this screen grab of all the mixed content warnings on your page:

    http://imgur.com/a/BtNcE

    Ah, I see the problem.

    For some reason the auto replaced images with https were not using the right hyperlink structure. It broke the slider then. When I replaced the images with the correct hyperlink it worked fine.

    Plugin Author simonpedge

    (@simonpedge)

    Thanks ‘rivmedia’ for helping out on this – I’m making this as resolved.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Upgraded to HTTPS, Slider No Longer Working’ is closed to new replies.