Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - NextGEN Gallery » Update to WP 3.9, now no Lightbox

  • I updated a site to WordPress 3.9, then NextGen Gallery was asking to be updated, so I updated it to 2.0.61, but now there’s no Lightbox effect – the full-size photos just open an a browser window.

    I’ve tried setting the Lightbox Effects in Other Options to different effects and also deactivated all other plugins but nothing makes any difference.

    Does anyone have any other ideas short of uninstalling and reinstalling NextGen Gallery? The site has a lot of galleries, with lots of albums and photos in them, so I want to avoid having to load them all again.

    https://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @artinet – You could try the Reset Option under Gallery > Other Options.

    It will set the plugin to its default settings and will not cause any harm to your albums, galleries, or images.

    Also, have you tried using a default WordPress Twenty series theme temporarily to see if that helps to sort out the issue?

    – Cais.

    I tried Other Options: Reset Settings but I got the message “You do not have sufficient permissions to access this page” – I built the site and I’m the original site admin!

    The site is on a pretty standard Twenty Fourteen theme.

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @artinet – That error message generally points to “server” file/folder permission issues, have you reviewed those specifically to see if there might be something that did not get correctly inherited from the /wp-content/ folder?

    – Cais.

    I’ve no idea what the permssions for any of the folders/files should be – is there anywhere I can look them up?

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @artinet – They should be the linux equivalent of 0755 for folders and 0644 for files. This codex article may help more: http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions

    – Cais.

    I’ve checked everything in the nextgen-gallery folder and they’re all 755 or 644 as above.

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @artinet – It may be best to submit a Bug Report (http://www.nextgen-gallery.com/report-bug/ … please reference this topic) with your site specifics. We will need log in and FTP credentials to your WordPress installation as well, please include those with the Bug Report.

    Thanks!

    – Cais.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Update to WP 3.9, now no Lightbox’ is closed to new replies.