Support » Theme: Elara » Update 1.1.2 broke static front page

  • I upgraded to 1.1.2 version of the free theme and now my static home page doesn’t display any content. Did this happen to anyone else? It appears the function the_content doesn’t return anything to the front page. Other pages are fine.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Confirmed, issue with 1.1.2 theme. Thanks goodness for WP Rollback plug-in, I was able to revert to v 1.1.1 and all is well.

    Hi @portagedesign,

    Thank you for getting in touch with us and apologize for any issue you are having with our theme.

    I’ve just tested static page on the latest Elara and it seems to work fine.

    Please make sure the Kirki Toolkit plugin is installed: https://wordpress.org/plugins/kirki/ and also check if static page is still selected under Settings → Reading section. If you are still having any issue with this please contact me via our support system here: https://www.lyrathemes.com/support/. I am not allowed to ask for your site’s details here, which would let me help you out..

    Thank you for your time in this.

    Kind regards

    Hi there
    The same problem here with v1.3.1 and Kirki 3.0.33.
    The frontpage shoes the Blogpage instead of the static frontpage.
    Any ideas?
    regards manu

    Hi @manu37,

    I’m very sorry to hear you’re experiencing issues with the theme.

    It seems this might be some bug on static page. We’ll patch this issue in the next theme update. In the meantime if you feel familiar with PHP please open wp-content/themes/elara/front-page.php file and find these lines:

    if ( get_option( 'show_on_front' ) == 'page' ) :
      /**
       * Get page content and frontpage sidebar
       */
       ?>
       <div class="entry-singular">
    	<div class="entry-content">
    		<?php the_content(); ?>
    	</div>
       </div><?php

    and change it like this:

    if ( get_option( 'show_on_front' ) == 'page' ) :
      /**
       * Get page content and frontpage sidebar
       */
      $post = get_post(get_the_ID());
      $content = apply_filters('the_content', $post->post_content);
       ?>
       <div class="entry-singular">
    	<div class="entry-content">
    		<?php echo $content; ?>
    	</div>
       </div><?php

    Hope that helps.

    Kind regards

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Update 1.1.2 broke static front page’ is closed to new replies.