Support » Plugin: Subscribe2 - Form, Email Subscribers & Newsletters » Unsubscribe not unsubscribing

  • Resolved KayCorcor

    (@kaycorcor)


    Hello,
    Our public subscribers have not been able to successfully unsubscribe themselves for quite some time. I have just gone in and manually unsubscribed them, but I would like to understand and get this working.

    What could be causing the error? Using my personal account, I have following the link to unsubscribe, and clicked the button to unsubscribe – but my email remains on the public subscriber list. I’m sure this is annoying to parents who no longer wish to be bothered with emails about our website posts.

    I hope someone can help me.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    The page you have linked to above contains the correct form but it is configured to submit the entered data back to this page link:

    https://www.saintmarylancaster.com/about/

    That page does not containt the Subscribe2 shortcode or widget so that’s why it isn’t working.

    Either correct where the form submits to on the first page, or place the shortcode or widget on your ‘About’ page to fix this.

    Mattyrob,
    Thank you for your help! Can you point me to some step by step directions? Where do I find the correct Subscribe2 shortcode or widget? I’ve watched a youtube video, but it is dated, and the widget described in the video is not available on my dashboard.

    Thank you.

    Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    Which Editor are you using? The steps will be difference depending on whether you are using the Classic or Block Editor. We are probably best looking at this page:

    https://www.saintmarylancaster.com/subscribe-to-saintmarylancaster-com/

    And getting it configured better.

    @mattyrob,
    Thank you, yes, the subscribe at saintmarylancaster.com page is one I have been trying to change. I found a way to add a widget, but it now results in the page saying “undefined”

    https://www.saintmarylancaster.com/wp-admin/post.php?post=3593&action=edit

    I can use either the classic or block editor, but I don’t know where to find the code to add to the page.

    Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    Okay, edit that page in the Block Editor please. (Convert it to blocks if needed).

    You should see a block that it bright yellow and says “Subscribe2 HTML Shortcode”, click on that. Over on the right you’ll get a Block specific menu, in there there is a box called Page ID – that should have a number in it.

    Either empty that box and save, or replace the number in there with 3593 (either should work). Save the changes to that Page and then try again – it’ll hopefully work now.

    @mattyrob
    Ok, I clicked the bright yellow subscribe2 HTML Shortcode bar. The PageID did not have anything entered, I entered 3593.

    The button display option is set to “show both buttons”.

    The textbox size is set at 19.

    Noting else in the sidebar is checked.

    No boxes are appearing:
    https://www.saintmarylancaster.com/subscribe-to-saintmarylancaster-com/

    Ok, I logged in with my personal account, and I do see the subscribe/unsubscribe boxes – but when I add my personal email, and click unsubscribe, my email still appears on the public subscriber list.

    Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    The page source looks better now. When you enter an email address in the form the page should reload with a message saying an email is on the way. Clicking the link in that email completes the subscription or unsubscription process.

    Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    It looks like there is an issue looking up DNS records on your server too. Add this line of code to your themes functions.php file.

    add_filter( 's2_validate_email_with_dns', '__return_false' );

    @mattyrob ,
    Got it – should I add this code to the bottom of the functions.php file?

    Really appreciate your help.

    KayCorcor

    (@kaycorcor)

    @mattyrob
    THANK YOU so much!! I added the code and it is now WORKING! This has not been working correctly for so long, it is such a thrill to have to performing correctly!!

    Have a wonderful Holiday!

    Plugin Support mattyrob

    (@mattyrob)

    @kaycorcor

    Brilliant! So glad it’s working.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.