Support » Plugin: Giga Messenger - Express » Uncaught PDOException

  • Resolved dpfuhl

    (@dpfuhl)


    After installing and activating the plugin, a white screen appears with following message:

    Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table ‘db566093397.wcm_bot_nodes’ doesn’t exist in /homepages/23/d566076530/htdocs/jagdschule_suedniedersachsen/wcm/wp-content/plugins/giga-messenger-bots/vendor/illuminate/database/Connection.php:292 Stack trace: #0 /homepages/23/d566076530/htdocs/jagdschule_suedniedersachsen/wcm/wp-content/plugins/giga-messenger-bots/vendor/illuminate/database/Connection.php(292): PDO->prepare(‘select * from ...') #1 /homepages/23/d566076530/htdocs/jagdschule_suedniedersachsen/wcm/wp-content/plugins/giga-messenger-bots/vendor/illuminate/database/Connection.php(616): Illuminate\Database\Connection->Illuminate\Database\{closure}(Object(Illuminate\Database\MySqlConnection), 'select * from…’, Array) #2 /homepages/23/d566076530/htdocs/jagdschule_suedniedersachsen/wcm/wp-content/plugins/giga-messenger-bots/vendor/illuminate/database/Connection.php(580): Illuminate\Database\Connection->runQueryCallback(‘select * from `…’, Array, Object(Closure)) #3 / in /homepages/23/d566076530/htdocs/jagdschule_suedniedersachsen/wcm/wp-content/plugins/giga-messenger-bots/vendor/illuminate/database/Connection.php on line 624

    Any suggestions to this?

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Author Tan Nguyen

    (@tanng)

    Dear dpfuhl,

    Sometimes, due to the connection, or permissions, the migration cannot be run properly so the tables weren’t created.

    Please:
    – Verify if your current MySQL user has permission to create db tables.
    – Open the plugins/giga-messenger-bots/inc/class-migration.php, at line 15, change the $db_version = 6; to other value (99 for example).
    – Refresh the plugins page again.

    If the problem still persist, please let me know via Contact Form:

    https://giga.ai/contact

    Best regards,

    • This reply was modified 2 years, 5 months ago by  Tan Nguyen.
    Plugin Author Tan Nguyen

    (@tanng)

    Hi guys,

    This bug caused when the collation doesn’t set, I’ll push an update within 48 hours. To workaround:

    – Open wp-config.php
    – Set the DB_COLLATE to utf8_general_ci

    Cheers!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Uncaught PDOException’ is closed to new replies.