Support » Plugin: Google Listings & Ads » Unable to retrieve Merchant Center account status

  • Resolved siutek

    (@siutek)


    Hi,
    I am having a problem connecting my store to my Google Merchant Center account. Every time I try to connect I get the message “Unable to retrieve Google Center account status”. I checked the Woocommerce logs, and there I found something like this:

    2022-04-25T23:03:24+00:00 ERROR Automattic\WooCommerce\GoogleListingsAndAds\API\Google\Merchant::get_accountstatus {
      "error": {
        "code": 400,
        "message": "[destinations.destinationName] Invalid destination name: Shopping",
        "errors": [
          {
            "message": "[destinations.destinationName] Invalid destination name: Shopping",
            "domain": "content.ContentErrorDomain",
            "reason": "invalid_destination"
          }
        ]
      }
    }

    I have worodpress version 5.9.3 and woocommerce is version 6.4.1. google listings and ads plugin is version 1.12.5

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Hi @siutek

    Could you please go to this page on your website https://site.com/wp-admin/admin.php?page=connection-test-admin-page and follow this screenshot to disconnect the Google account and also the Merchant center one?

    Replace site.com with your actual domain name.

    https://d.pr/i/LXWICf

    After doing that, please try the setup process again.

    If it fails, could you please send me a copy of your site’s System Status? You can find it via WooCommerce > Status. Select “Get system report” and then “Copy for support”. Once you’ve done that, you can paste it here in your response. You can also use https://pastebin.com/

    Thread Starter siutek

    (@siutek)

    Hi @nathvi
    Unfortunately I cannot disconnect my site from my google account, I get this message:

    “Response
    Client error: DELETE https://api-vipgo.woocommerce.com/google/connection/google-mc resulted in a 400 Bad Request response:
    { “statusCode”:400, “error”: “Bad Request”, “message”: “Failed to disconnect”}”`

    Woocommerce Status:
    https://pastebin.com/fP4hX8uD

    Plugin Author Michael

    (@mikkamp)

    Automattic Happiness Engineer

    Hi,

    Thanks for the additional report of the disconnect error. We are looking into this issue to see what we can do to get it resolved.

    Based on previous reports for the same error, it seems they could get around it by creating a new merchant account when onboarding, instead of selecting an existing merchant account. Let us know if that works for you.

    Thread Starter siutek

    (@siutek)

    Yes, indeed deleting the current account and creating a new one helped. I’m still having problems loading the correct data into GMC, but that’s another topic.

    Hi @siutek

    It’s great to know thing are now connected. I am going to mark this thread as resolved despite the data loading issues.

    As you say, it always helps to keep issues separated into different threads, as that helps users identify threads that may help them with similar issues.

    If you have anything else we can help with please go ahead and open and new topic.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.