WordPress.org

Forums

Unable to edit and/or add page/post contents on wordpress editor (9 posts)

  1. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    [Moderator note: Topic title de-capped. Please do not shout at us.]

    Hi,
    I have not been able to edit and/or add page/post contents to my worpress site as the editor fails to function properly. If I for instance, want to edit my home page after I have published/saved the draft, what I get is a window with one title field showing this: <!--:en-->Home<!--:--><!--:fr-->Accueil<!--:-->,instead of two title fields (French and English, the two languages of my site). In addition to that,the content field is blank with a bunch of red lines displayed instead of my text. Starting this past saturday night, now, I am not able to add new page/post contents as well. When I attempt to add new page/post; I get a window with only one empty title field and the content area doe not work either. Nothing in the window editor works (visual,text editor, screen option,help buttons, etc...).

    What I use:
    -Multilanguage plugin: mqtranslate (latest updated version as of yesterday)
    -Wordpress 3.9.1
    -Clean Retina theme.

    Steps taken to solve the issue following the troubleshooting instructions from worpress support/documentation:

    ''Using Your Browser to Diagnose JavaScript Errors''

    1-I opened my site using Chrome, Firefox, and IE and on all three,I got the same issue

    2-I enabled Script_Debug in wp-config.php file by adding the following code:

    // Enable WP_DEBUG mode
    define('WP_DEBUG', true); (changed it from false to true)

    added the lines below:
    // Enable Debug logging to the /wp-content/debug.log file
    define('WP_DEBUG_LOG', true);

    // Disable display of errors and warnings
    define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
    @ini_set('display_errors',0);

    Unfortunately, this did not solve the issue.

    3-Diagnosis

    Firefox (unable to add and edit pages/posts)

    Firefox web console shows:
    for ''add new page''
    SyntaxError: missing ) after argument list load-scripts.php:88
    ReferenceError: switchEditors is not defined post-new.php:513

    For ''edit page/post''
    *SyntaxError: missing ) after argument list load-scripts.php:88
    *ReferenceError: switchEditors is not defined post.php:521

    CHROME (the browser I mainly use): Starting Saturday, I am now unable to add pages/posts. However, I can edit pages/posts which was not the case up until Sunday, 6/29)

    Chrome JavaScript console shows:

    For ''add page/post''
    *Uncaught SyntaxError: Unexpected identifier vatnet.ca/artist/wp-admin/load-scripts.php?c=0&load%5B%5D=hoverIntent,commo…word-count,editor,quicktags,wplink,wp-fullscreen,media-upload&ver=3.9.1:88

    *Uncaught ReferenceError: switchEditors is not defined vatnet.ca/artist/wp-admin/post-new.php?post_type=page:513

    Note: edit page now seems to work properly on CHROME since after yesterday (maybe due to mqtranslate update?)

    IE console (giving me hard time to see the error log)

    Hopefully, I have provided a clear information that helps you to see what is wrong and provide me with a solution. Please help; I need to finish my site and this problem is really slowing me down.

    Thanks,

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 9 months ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the default theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

  3. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    Hi,

    I did deactivate the plugins but that did not resolve the issue

  4. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    Hi,
    Does anyone understand these errors messages and what I should do to fix the issue? I do not know also related to the editor issue I am having.

    PHP Notice: Undefined index: url_info in /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_xhaleera_addons.php on line 245
    PHP Notice: Undefined index: language in /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_core.php on line 612
    PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_xhaleera_addo
    20140630T122536: vatnet.ca/artist/wp-cron.php
    PHP Notice: Undefined index: url_info in /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_xhaleera_addons.php on line 245
    PHP Notice: Undefined index: language in /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_core.php on line 612
    PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /hermes/bosoraweb028/b2058/ipg.vatnetca/artist/wp-content/plugins/mqtranslate/mqtranslate_xhaleera_addo

    Thanks for your help

  5. esmi
    Forum Moderator
    Posted 9 months ago #

    You have an issue in your mqtranslate plugin. Try asking the plugin's developer about it.

  6. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    Thanks for the reply. Do you by any chance know what the issue might be with the plugin?

  7. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    Should I send those error logs to mqtranslate author?

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 9 months ago #

    Yes - you need to post them in your new topic in the dedicated forum for the mqtranslate plugin

  9. Atwp
    Member
    Posted 9 months ago #

    Thank much for that. I will do that right now.

Reply

You must log in to post.

About this Topic