Support » Plugin: Postman SMTP Mailer/Email Log » Unable to connect via TLS

  • I’ve used Postman SMTP for years. Lately been getting a lot of emails from people saying the digital product we send out isn’t arriving. Looking at the logs, many are sent, but around 100 12 hours ago had “Unable to connect via TLS”. How can I resolve this issue to prevent it from happening in the future?

    Also, is there a quick way to resend all that didn’t go through? I went through and manually sent 50 until I hit page 25 which I couldn’t resend further.

    Thanks and regards,
    Patrick

    • This topic was modified 2 years, 1 month ago by  patjk.
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • OS: Linux host.name.com 2.6.32-042stab112.15 #1 SMP Fri Sep 1 20:42:18 MSK 2017 x86_64
    PHP: Linux 5.6.18 C
    PHP Dependencies: iconv=Yes, spl_autoload=Yes, openssl=Yes, sockets=Yes, allow_url_fopen=Yes, mcrypt=Yes, zlib_encode=Yes
    WordPress: 4.7.5 en_US UTF-8
    WordPress Theme: Responsive Child
    WordPress Plugins: License-Manager, Affiliates Pro, Affiliates WooCommerce Integration, Black Studio TinyMCE Widget, Cloudflare, Contact Form 7, Custom CSS Manager, Easy Table, Embed Google AdWords Codes on WooCommerce, FraudLabs Pro for WooCommerce, Google Analytics for WordPress by MonsterInsights, PixelYourSite, Postman SMTP, Really Simple CAPTCHA, Responsive Add Ons, Symple Shortcodes, W3 Total Cache, WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts, WooCommerce Conversion Tracking, WooCommerce Email Validation, WooCommerce Stripe Gateway, WooCommerce Google Analytics Integration, WooCommerce, WooThemes Helper, Wordfence Security, Yoast SEO, WP Force SSL, WP Smush
    WordPress wp_mail Filter(s): wp_staticize_emoji_for_email
    WordPress wp_mail_from Filter(s): wordfence::fixWPMailFromAddress
    WordPress phpmailer_init Action(s): wpcf7_phpmailer_init
    Postman: 1.7.2
    Postman Sender Domain (Envelope|Message): gmail.com | gmail.com
    Postman Prevent Message Sender Override (Email|Name): No | No
    Postman Active Transport: SMTP (smtp:tls:oauth2://smtp.gmail.com:587)
    Postman Active Transport Status (Ready|Connected): Yes | Yes
    Postman Deliveries (Success|Fail): 23131 | 166

    Hi @patjk,

    We’re you ever able to resolve this? I’ve had a similar issue on only one (of many) sites using Postman SMTP so can’t quite tell yet if it has something to do with Postman or the SMTP server, etc.

    If you were able to resolve it (and willing/able to share), what helped?

    Thanks for posting to get the conversation started! 🙂

    Hi @calebweeks, not yet. It randomly happens and then goes away. It has worked the last few days but noticed in the past it has gone out, which causes all sorts of issues for me. Awaiting to hear back from support. Will you let you know if I resolve it otherwise, please do the same.
    Cheers!

    Caleb Weeks

    (@calebweeks)

    Thanks, @patjk, for your reply! Ours was cleared up by our hosts (firewall) and we haven’t had any trouble since. In my experience with Postman SMTP, the culprit is often external, so I look to the plugins “Send a Test Email” Session Transcripts (Step 3 in the test email dialogue) and especially the Connectivity Test to understand the error, but I tend to actually find the solution outside of the plugin. Anyhow, thanks again for sharing from your experience as well! It all helps! Onward! 🙂

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Unable to connect via TLS’ is closed to new replies.