WordPress.org

Forums

Front-end Editor
[resolved] Twitter oEmbed issue (10 posts)

  1. Gabriel Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello again!

    This topic is just about problem i'm having inserting twitter statuses on my posts.

    I've tried this feature on different sites, with different themes. Same result = When i paste the url no link shown and no tweet embed.

    I've tested this using the official WP twenty thirteen theme. BTW, WPFE doesn't work with the twenty fourteen theme.

    Thanks again!

    http://wordpress.org/plugins/wp-front-end-editor/

  2. Ella Iseulde Van Dorpe
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Yep, it's broken. I'll fix it.

  3. Ella Iseulde Van Dorpe
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Sorry, I read over the thing you said about Twenty Fourteen. It does work with that theme. Do you have any plugins installed that might break it?

    But yes, the Twitter embed is broken...

  4. Gabriel Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    Nope. It is a fresh WP installation and just using the WPFE plugin.

    (I'll be updated for the twitter fix)

    Thanks.

  5. David Binovec
    Member
    Posted 2 years ago #

    This might be connected to a recent update of Twitter API which requires HTTPS call instead of HTTP which is being implemented in WP Core. Check my blogpost on this recent issue: http://david.binda.cz/twitter-oembed-not-working-in-wordpress

  6. Ella Iseulde Van Dorpe
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Ah, thank you!

  7. Ella Iseulde Van Dorpe
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I've changed the way embeds are added, but you still won't be able to add a Twitter embed as this is a core issue.
    See https://core.trac.wordpress.org/changeset/26969.
    But you can paste the link now though, without embedding it.

    Not sure what the problem with your Twenty Fourteen theme is, but it might be solved with version 0.7.2.

  8. Gabriel Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    About the Twitter issue, yes. It is a core bug.

    About the Twenty Fourteen theme compatibility, yes. It works now using wpFE 0.7.3 but the featured image looks a little bit weird (Not at the original width). Check it out: http://snag.gy/cUdf5.jpg

    Thank you!

  9. Ella Iseulde Van Dorpe
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Yes, that's because Twenty Fourteen adds their own featured image functions and it's currently not possible to fix this with a plugin...

  10. Gabriel Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, cool.

    So WPFE works as expected to me right now (Just waiting WP fixes the HTTPS core issue).

    Thanks again!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Front-end Editor
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic