WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Trying to add logo to a theme that supports logos but it doesn’t appear

Trying to add logo to a theme that supports logos but it doesn’t appear

  • Hi guys,
    Setting up a blog site over at http://www.ncfa.ie
    I’m using Portal Colorido theme which (via its settings menu) supports supplanting the wordpress blog title/byline with a logo.
    I’ve uploaded my logo via ftp in what I can only assume are the correct places, but no logo.
    I’ve tried various options but nothing seems to work.
    I’m kinda desperate as the site needs to be live in the AM Irish time so I’m debating attacking the CSS sheet (which I know sfa about).
    Can anyone help. JUst want to get the logo into the header space but there is no header image or anything as it has just shadows around the borders so I don’t know where to begin now..
    Any help advice appreciated!

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • you put the image here?
    /wp-content/themes/portal-colorido/img/

    Have you tried to contact the theme developer?

    Yes I did samboll

    Maybe if its not the right size it defaults back to text?
    There is also another file called “portal_colorido_logo.png” in there which is mentioned in the header.php file and the css sheet. But its big and even that never appears..

    Yes I emailed him but no reply as yet. Anyone got any ideas on what I could do. I have everything formatted and ready to go just have no clue with this template where to drop code in to point to my logo.
    Thanks!

    Does the dollowing look okay to you guys?

    <?php
    
    	// Establecemos las variables que usamos:
    
    	if (get_option('portal_colorido_logo') == 'yes') {
    		$logo = true;
    	} else {
    		$logo = false;
    	}
    
    	if (get_option('porta_colorido_logo') == '') { $logo = false; }
    
    	$portal_colorido_menu_mode = get_option('portal_colorido_menu_mode');
    	$portal_colorido_cat_args = get_option('portal_colorido_cat_args');
    	$portal_colorido_page_args = get_option('portal_colorido_page_args');
    
    	switch ($portal_colorido_menu_mode) {
    
    		case 'categories':
    			$args = $portal_colorido_cat_args;
    			break;
    
    		case 'pages':
    			$args = $portal_colorido_page_args;
    			break;
    
    		case 'mixed':
    			$args = '';
    			break;
    
    		default:
    			$args = '';
    			break;
    
    	}
    <div id="logo"<?php if($logo) { echo ' class="show_logo"'; } ?>>
    						<h1><a href="<?php bloginfo('url'); ?>"><?php if ($logo) { ?><span class="hide"><?php bloginfo('name'); ?> - <?php bloginfo('description'); ?></span><?php } else { ?><?php bloginfo('name'); ?></a></h1> <p><?php bloginfo('description'); ?></p><?php } ?><?php if ($logo) { ?></a></h1><?php } ?>
    					</div>
    
    					<?php portal_colorido_mainmenu($portal_colorido_menu_mode, $args, $portal_colorido_first, $portal_colorido_mixed_cat_args, $portal_colorido_mixed_page_args); ?>
    
    				</div>
    
    			</div>
    
    		</div>
    
    		<div id="content">
    
    			<div class="shadow-left">
    				<div class="shadow-right">
    					<div class="shadow-center">
    
    						<?php get_sidebar(); ?>

    it seems like you have to enable the displaying the logo from Theme option page.

    Hi nsathees.
    Yes, from within Theme options there is a selection box to display either logo or blog text and description:
    Specifically – Show logo.png in the header or show the blog name and desc?

    I’ve selected logo and saved changes but the logo simply does not appear.
    I’ve gone into the theme content files, replaced the logo.png there with my own, both as a transparent png and a solid (white bg) png. Nothing.
    I’ve resized it many times. Nothing.
    I’m scratching my head on this one.

    Hi all.
    Just wanted to thank you all and close out this topic.
    The author LluĂ­s (a really great guy!) emailed me with the following:

    If you have setted the option “show logo” in “yes” and the logo doesn’t appear, you can add it manually, editing the theme.

    Open the file header.php. Go to line 5-11. You’ll find a code like:

    if (get_option('portal_colorido_logo') == 'yes') {
            $logo = true;
        } else {
            $logo = false;
        }
    
        if (get_option('porta_colorido_logo') == '') { $logo = false; }

    Delete that code and replace it with: $logo = true;

    Then the logo will be displayed.

    Hope that helps others!

    Best,
    wab

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Trying to add logo to a theme that supports logos but it doesn’t appear’ is closed to new replies.
Skip to toolbar