Support » Plugin: Integration for Szamlazz.hu & WooCommerce » Törlési lehetőség…

 • Resolved gyurci

  (@gyurci)


  Kedves Péter,
  nekünk van kb. 60.000 számlánk a webáruházban és a wp-content/uploads/wc_szamlazz mappa jelenleg 8 GB körül van, ami nagyon nagy.

  Három dolgot szeretnék megkérdezni:
  1. Lehet-e ezeket a filokat kézzel törölni, hiba okozása nélkül?
  2. Ha a Woocommerce admin felületén töröljük a számlákat, akkor a plugin automatikusan ebből a könyvtárból is törli a megfelelő filokat?
  3. Hagy-e valamelyik adatbázis táblában adatot a plugin egy számla törlése után? Ha igen, akkor megkérdezhetném, hogy mit? Szeretnénk kézzel törölni, mert sajnos az adatbázisunk is túl nagy.

  Előre is köszönjük a segítséget!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
 • Plugin Author Viszt Péter

  (@passatgt)

  Szia!

  Ha a fájlokat letörlöd, a számlázz.hu-n ugyanúgy megmaradnak a számlák. Annyi hátrányod lesz, hogy a WooCommerce-ből nem fogod elérni őket, hiszen a bővítmény a letöltött pdf fájl nevét tárolja el. Számla törlése nincs lehetőség az adminfelületen, csak sztornózásra, tehát az nem opció.

  Az adatbázisban minden rendeléshez 2 extra mezőt tárol el, a számla sorszámát és a fent említett pdf fájl nevét. Ez nem foglal sok helyet és ha kitörlöd a pdf fájlokat a wc_szamlazz mappából, legalább a sorszám megmarad, amivel szükség esetén a számlázz.hu-n megtalálod a számlát.

  Szóval szerintem nyugodtan letörölheted a PDF fájlokat a már lezárt rendeléseknél(mondjuk az 1 hétnél régebbi pdf fájlokat), mert a számlázz.hu-ra belépve eléred őket úgyis.

  Thread Starter gyurci

  (@gyurci)

  Szia Péter,
  köszi a gyors választ!

  Nem tudom biztosan, de talán az jó opció lehetne a pluginban, hogy lenne egy intervallum mező (pl. 1 év), ahol meg lehetne adni, hogy visszamenőleg törölné a filokat automatikusan és mondjuk magát a műveletet havonta egyszer csinálná csak.
  Tudom, hogy nem foglal nagy helyett, de elegáns lenne, ha az adatbázisból is kitörölné a már nem szükséges infokat. Nyilván mindezt a fizetős plugin részeként.

  A másik, ami nagy segítség lenne, hogy az xml és pdf filok havi könyvtárakba lennének mentve, mert most pl. semmilyen ftp programmal nem tudom kezelni a 8 GB-os könyvtárat, az egészet meg nem szeretném törölni.

  Köszi és Üdv.

  Plugin Author Viszt Péter

  (@passatgt)

  Köszönöm a javaslatokat. Az adatbázishoz nem nyúlnék, mert ott tárolja el, hogy van e már a rendeléshez számla készítve. Probléma adódhat abból, ha esetleg újra generál számlát valamilyen státusz változás miatt. De a fájlok dolgok jó ötletek. Eddig nem merült fel erre igény, mert azért ne jellemző, hogy 60e rendelés legyen egy shopban 🙂 Viszont ha XML fájlok is vannak a mappában, akkor valószínű, hogy a fejlesztői mód bekapcsolva maradt. Ha az nincs bekapcsolva, akkor le kéne törölnie az xml fájlt a számla elkészítése után.

  Plugin Author Viszt Péter

  (@passatgt)

  A 4.5-ös verziótól külön mappában tárolja, köszi a javaslatot.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
 • The topic ‘Törlési lehetőség…’ is closed to new replies.