WordPress.org

Forums

Openstrap
[resolved] title attribute in menu not working (4 posts)

  1. Katrienmoore
    Member
    Posted 1 year ago #

    HI,

    I am building a website for a local school using openstrap.
    It seems that the title attribute in the menu is not working correctly.
    On hovering over the menu the hover text displays the text I put into the navigation label and not the text I put into the title attribute.
    Can someone help me with this?

    Thanks

  2. mrtom414
    Member
    Posted 1 year ago #

    do you have a link showing what your talking about ?

  3. Katrienmoore
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Guys,

    A lovely guy in the openstrap support gave me the solution to this problem.
    It works perfectly now.
    If you have the same problem try this:

    n functions.php, there is a class that is used to rendere nav menu. If you can check around line #689 (latest theme) you will see like

    $atts['title'] = ! empty( $item->title ) ? $item->title : '';

    you can go ahead and update it to

    $atts['title'] = ! empty( $item->attr_title ) ? $item->attr_title : '';

    Your menu title will be shown

  4. DigitaLink
    Member
    Posted 5 months ago #

    Thank you for this! Had the same issue working with the Bootstrap theme - the code that needs to be replaced is in the inc/wp_bootstrap_navwalker.php script on line 78. I was using <span> tags in the menu for icons, and they were showing up on hover no matter what I changed the title attribute to.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic