WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Jetpack by WordPress.com » [Resolved] Tiled Gallery – not all images are loading

[Resolved] Tiled Gallery – not all images are loading

  • Hello,

    It’s quite recent: since last week, some of the images from my tiled galleries are not loading anymore. Images not loading are random as the image order changes every time you reload the gallery.

    If I click on the icon representing the image, the image will actually load (I use Fancybox).

    I already tried disabling all plugins (including Fancybox) but it doesn’t help. Any idea what could be wrong? Too many pictures in my pages? Timeout somewhere?

    Site url: http://www.twoswisshikers.net/portfolio/
    You can open any of the pages here.

    Many thanks,
    Stefano

    http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi Stefano, thanks for the report. You’re right, I visited one of your galleries and 3 of the images wouldn’t load, yet if I reloaded the page it was different images that didn’t load, and if I tried to load the image in a new tab (with the Photon resizing parameters), I had no problem viewing them. Would you mind letting me know what plugins you have installed? I have had galleries with as many photos as you and I did not have any problems. Thanks!

    Richard, thank you for your answer.
    Here’s the list of the active plugins:

    Admin Management Xtended
    Custom Upload Dir
    Drag & Drop Featured Image
    Easy FancyBox
    Force Regenerate Thumbnails
    Genesis Featured Grid
    Genesis Responsive Slider
    Genesis Simple Edits
    Genesis Simple Menus
    Jetpack by WordPress.com
    Media Library Assistant
    Reveal IDs
    Yet Another Related Posts Plugin

    I have a few more installed but not activated.
    jQuery lazy load plugin looks promising as it’s the only one that works with both Genesis and Photon (on my site). It’s also inactive for the time being.

    Stefano

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi Stefano,

    So try as I might, I can’t reproduce this morning. I looked at all of your galleries today and every image loaded fine. Yesterday, I had only looked at the flowers gallery, so I know that it’s not simply because the images were in my cache. It’s hard to troubleshoot when I can’t reproduce. 🙁

    If you see it happening again, please let me know.

    Lastly, I just wanted to say that you have some nice pictures on your site! 🙂

    Richard,

    Thank you for the feedback regarding the pictures! (Merci)

    I confirm, this afternoon (CET time), the images in the tiled galleries load fine. Va savoir ce qui s’est passé!

    What’s next?

    Stefano

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    What’s next? Well, until we can consitently reproduce it, not much at the moment. Again, keep an eye on it and let me know if it happens again. Thanks!

    Hi,

    I think we have a very similar issue, most of images show fine, but some other don’t, for example: http://goo.gl/s0Mmw is not showing any thumbnail tiles, but if you click on them it does load the carousel. Most of our galleries are on: http://goo.gl/qWp6u

    Thank you!

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi WaveAcross!

    The reason your images aren’t loading is that your original images were extremely large. When the images are uploaded to the Photon service (from which your images are then served), if the images take more then 10 seconds to upload, the upload won’t complete and then we won’t have the images available to show on your site. Please try reuploading smaller-sized images (with different filenames), they should work afterwards. You should reduce their size on your computer before uploading.

    Let me know if this helps!

    Genius!! Now to find all the ‘too-big’ images to upload them again :S

    Any ideas whats the max size allowed? Is it about image size (px) or file size (MB)?
    I reduced the images to 1024px and they work now.

    Thanks again Richard!!

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi! Glad it worked for you now. There’s no hard-and-fast size limit, it really depends on how fast your server can upload the images, how fast the connection is between our servers and your servers, etc. It’s the filesize that counts, so basically, I’d keep them to below 5MB in filesize, that should probably be ok.

    I’m having this problem also, but the images are not very large so I don’t think that’s the cause? Here’s an example: http://fandomania.jtddev.com/the-as-you-wish-helmet-project-at-star-wars-celebration-vi/

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi Sheer,

    Hmm, I only see a problem with that last image; do you have other examples?

    In any case, Could you install the latest version of Jetpack (just released) to see if that fixes it? If not, we’ll look again. Thanks!

    Yes, it’s only that last image. I did update Jetpack and the problem’s still there. As far as I know, it’s only on this one post, but it’s difficult for me to remember every instance where we used a gallery (I’ve checked as many as I can remember). If it is just this one post that’ll be OK, I can just set it to a different layout, but I’m still wondering what would cause this? Thanks for your help!

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi,

    I see that you’ve changed the gallery, so I won’t be able to investigate this much anymore. If you have other similar issues elsewhere, let me know!

    Some thumbnails in my gallery only load halfway… is this what you´re talking about? is there a way to regenerate the thumbnails in the tiled gallery? once I press a thumbnail I can see the image fine.

    Thanks

    Plugin Contributor Richard Archambault

    @richardmtl

    Happiness Engineer

    Hi pairos,

    Hm, without seeing your site there’s not much I can do to help. Would you mind starting a new thread for your issue, please?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘[Resolved] Tiled Gallery – not all images are loading’ is closed to new replies.
Skip to toolbar