WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Single Latest Posts Lite » Thumbnails not showing–coding already there

Thumbnails not showing–coding already there

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Plugin Author Jose Luis SAYAGO

    @iluminatus

    Hi,

    I’m wondering how are you using Single Latest Posts? Widget, Shortcode or Embedded Function?

    In case you’re using shortcodes or embedded function then you must set thumbnails parameter, something like:

    // Shortcode
    [slposts title_only=false
            thumbnail=true
    ]
    
    // Embedded function
    $args = array(
          'title_only' => 'false',
          'thumbnail' => 'true'
    );
    single_latest_posts( $args );

    For widgets just set Thumbnails > Display Thumbnails > Show.

    If you need more help, please don’t hesitate to ask.

    Cheers.

    Hi! Thank you so much for your reply! I am using embedded because I’m using this in a page to serve as my homepage. Where does this code go? In functions.php ?

    Thanks,
    Mallory

    Plugin Author Jose Luis SAYAGO

    @iluminatus

    Hello,

    If you’re doing your own theme, then the best way to embed Single Latest Posts is using templates, please visit this link where you will find how to do it: slposts_cptTemplate.php please bear in mind this is just an example, some options there may not be available in the Lite version of Single Latest Posts.

    Hope this helps.

    Hi again! I just tried using the widget and the thumbnails still didn’t work. If the thumbnail is just posted as a regular part of the blog content, it should work, right? Does it need to be somewhere else or identified in another way?

    Plugin Author Jose Luis SAYAGO

    @iluminatus

    Aha, good point. I forgot to mention, thumbnails are called “Featured Images”, when creating a new post you’ll see a box where you can set the image at the bottom of the right side. I made two screenshots to show you how does it look like and where to activate the featured images in case you don’t see it where it should be.

    1.- Activate Featured Image
    2.- Set Post’s Featured Image

    Cheers.

    Excellent! Thank you so much!!!

    Me again–so I fixed the thumbnail issue but when I posted a new blog today, it messed up the formatting. Is there a way I can fix this?

    You can see what I’m talking about here– http://www.mallorycruz.com

    Thanks!

    Plugin Author Jose Luis SAYAGO

    @iluminatus

    Hello Mallory,

    That’s a CSS issue, I’ve tweaked the default CSS stylesheet to fix it. Please download this stylesheet: slp-mallory.css (save it into your WordPress active theme folder /wp-content/themes/fashionistas/) then add this to the arguments array:

    'css_style' => 'slp-mallory'

    So your template $arg array should look something like this:

    // Embedded function
    $args = array(
          'title_only' => 'false',
          'thumbnail' => 'true',
          'css_style' => 'slp-mallory'
    );
    single_latest_posts( $args );

    Once you’ve done this, then your site should display blocks this way: Screenshot

    If you’re interested to know what I’ve changed, block elements have CSS class .slposts-block-item you’ll find it at line 421 in default_style.css:

    .slposts-block-item {
        float: none !important;
        display: inline-block;
        width: 47%;
        margin-right: 10px;
        margin-bottom: 10px;
    }

    I’ve replaced float: left; by float: none !important; and added display: inline-block;. Feel free to customize this CSS file to suit your needs.

    Cheers.

    Thank you! We’re much closer! As you can see, the bottom two boxes are aligned but the top right is now lower.

    http://www.mallorycruz.com

    Thank you so much for all of your help. I really, really appreciate it!

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Thumbnails not showing–coding already there’ is closed to new replies.
Skip to toolbar