• Resolved panatan

    (@chrgilles)


    Hi team,
    I’m using free plugin on my website. I’ve moved my website on a subdomain like i do often. I’ve used regenerate thumbnail pg to recover thumbnails in WordPress admin (media area) but it doesn’t works, area stay blank…
    I’ve tried to change files permissions via ftp tool and nothing happen.
    What could be wrong ?
    Thank you

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • No idea ?

    Plugin Support Adam – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support8)

    Hi @chrgilles

    I hope you’re well today!

    If you have moved entire site – as in “files” – there shouldn’t even be a need to regenerate thumbnails. Did you check if those thumbnails’ files physically exist in /wp-content/uploads folder subfolders?

    You’ve posted this question in Smush plugin support form so I understand you believe it’s related to Smush, right? Does it mean that the images went away after running bulk-smush (optimization)?

    Also, when you get into media library could you open browser console and look for errors there? There’s a chance that there will be some errors (404 or other) reported on image URLs requests so if there are any let us know about them, please.

    Kind regards,
    Adam

    Hi Adam and thank you for reply !

    1/ Yes i’ve moved entire site in fact i’ve moved all wp-content/upload/ folder
    2/ Yes i can see images when writing => /wp-content/uploads/2020/09/IMG_5087-400×516.jpg for example
    3/ Images hasn’t been “bulk-smushed”
    4/ I canno’t see any error… i’ve tried with Query monitor and no error appears.
    5/ I’m not using any cache plugin

    I’ve send an email, because i could pay for support if needed
    Thanks a lot

    Plugin Support Kasia – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support2)

    Hello @chrgilles ,

    3/ Images hasn’t been “bulk-smushed”

    So you manually Smushed images in the media library and after that thumbnails were lost?
    I’m asking those questions, so I can gather information that would allow us to have steps to replicate this issue.
    Can you also send us screenshot of Smush Settings?

    kind regards,
    Kasia

    Here is what i have done :

    1/Create a new fresh Worpdress install on subdomain
    2/Reinstall content (posts/pages) via WordPress import/export tool
    3/Reinstall plugins
    4/Reupload all wp-content folder on the subdomain via ftp
    5/Launch Regenerate Thumbnails

    … thumbnails are missing

    But i ask myself => Does Smush plugin create a specific table (in database) to record informations related to Smush optimizations ?
    It could be the problem…

    Here is a link to screenshot Smush settings
    https://share.getcloudapp.com/ApuLxAB2
    Thanks so much

    • This reply was modified 1 month, 1 week ago by panatan.
    Plugin Support Prathamesh – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support7)

    Hello @chrgilles,

    Does Smush plugin create a specific table (in database) to record informations related to Smush optimizations ?

    Yes, wp-smpro-smush-data key in post meta table does that. It shows all stats for each image

    Now about the procedure, you have followed, I suppose when you imported the post and pages, the as import-export tool does not change the domains. Can you install and activate the following plugin: https://wordpress.org/plugins/better-search-replace/ and try to search-replace old URL with the new URL and then check if that works for you?

    Thank you,
    Prathamesh Palve

    Yes i’ve used better-search-replace plugin.
    But finaly problem must be the missing records in data base, right ?
    I could try to update the meta table with old entries ?

    Plugin Support Prathamesh – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support7)

    Hello @chrgilles,

    Can you check the meta _wp_attached_file of the missing image ID in the able [prefix]postmeta. If there is missing the meta, you can try this script to restore them:

    https://pastebin.com/25rXd4uy

    Add this as an MU plugin or copy in the theme’s functions.php file. And then access this link to restore the file meta:
    yoursite.com/?wpmudev-restore-attached-file-meta

    Kindly note that id you add that in the function file of the theme, please remove the following from the script:

    <?PHP

    Once you run that, you can try to regenerate all images again by regenerate thumbnail plugin. You can then remove the snippet code.

    Do let me know if that works for you.

    Thank you,
    Prathamesh Palve

    Plugin Support Predrag – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support1)

    Thank you for using Smush. We are going to close this ticket for now because we have not heard from you in a while. If you still need support we can reopen the thread.

    Cheers,
    Predrag

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.