WordPress.org

Forums

WP Video Lightbox
[resolved] Thumbnail video bleeds into adjacent column (11 posts)

  1. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am using this plugin on the page: http://70.39.148.206/~theitali/

    You can see on the home page, left sidebar, a video thumbnail. This is fine until you start to shrink the page down or view it on a screen with a resolution around 1024 x 768 or smaller - however once the site "breaks" to tablet size, it goes back to being fine. In between those two sizes, the video thumbnail bleeds into the middle column.

    Here is what I have in the text widget sidebar:

    [video_lightbox_youtube video_id="rbEyNqiyLnQ" width="640" height="480" auto_thumb="1"]

    How do I fix this?

    https://wordpress.org/plugins/wp-video-lightbox/

  2. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    Does anyone answer these questions??

    Since I haven't gotten any response, I tried something different. I took a screen shot of the video thumbnail and tried using that as the anchor, instead of using the auto_thumbnail. This solved the problem of the thumbnail bleeding into the adjacent column, but now the video does not play - the screen darkens, a white square pops up with a rotating circle inside (like it's loading) but nothing happens. I have this same video on another page in this site as a direct embed from YouTube and the video works fine. I triple checked and made sure that the video ID is correct. Here is what I have in the text widget side bar:

    [video_lightbox_youtube video_id="rbEyNqiyLnQ" width="640" height="480" anchor="http://70.39.148.206/~theitali/2014 Images/IGPvideoThumbnail.jpg"
    alt="YouTube" width="100%"]

    I hope someone will take the time to try and help me today.

    [Moderator Note: No bumping. If it's that urgent, please consider hiring someone instead.]

  3. mbrsolution
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi JustDuckyDesigns try reverting back to the working code above and share the URL again so that we can check.

  4. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    I reverted back. Thanks for looking at this for me.

  5. mbrsolution
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi I had a look at the URL above in Firefox and it looks correct. I have zoomed in and out to see what would happen. I do see a cosmetic problem when zooming in a lot. But that could also be a theme design issue.

    Regards

  6. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    The issue is that the thumbnail is not responsive, it is set to a fixed width - but I cannot find anywhere to change it. When I used the other code, the thumbnail would shrink along with the rest of the page because I had it set at a width of 100% - but when I do that, the video will not play:

    [video_lightbox_youtube video_id="rbEyNqiyLnQ" width="640" height="480" anchor="http://70.39.148.206/~theitali/2014 Images/IGPvideoThumbnail.jpg"
    alt="YouTube" width="100%"]

    Can anyone help with this issue?

  7. mbrsolution
    Member
    Posted 1 year ago #

    There is something you can do that might fix your problem. Try the following css code.

    .wpvl_auto_thumb_box {
        height: 150px;
        position: relative;
        width: 200px; <<==== Change this to 100%
    }

    See if the above works better.

    Regards

  8. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    Where would I find that? I looked in style.css and it is not there.

  9. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    Found it! It worked. It was in the /wp-content /wp-video-lightbox the file is wp-video-lightbox.css

    Thanks a million!!

  10. mbrsolution
    Member
    Posted 1 year ago #

    You are most welcome :) I am glad I could help. If your issue is resolved could you mark this support thread as resolved.

    Thank you

  11. JustDuckyDesigns
    Member
    Posted 1 year ago #

    Resolved!!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic