Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - FooGallery » Thumbnail captions overlaying image

  • Resolved HollyKNY

    (@hollykny)


    Hello! I’m a website designer and we just noticed on one of my customer’s sites that the captions that display perfectly beneath the thumbnails in Chrome, IE and Safari, are now appearing right across the middle of the thumbnails in the browser Edge. I poked around this forum and didn’t see any posts about the issue. Can you help?

    Here’s a link to one of her galleries where the issue is occurring.

    https://carolerossiquiltartist.com/recent-work/

    Thanks!

    Holly

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Support phillcoxon

    (@phillcoxon)

    HI @hollykny,

    I’m going to ask our front end expert @steveush to review this for you.

    Would you please confirm which version of the Edge browser you are using?

    Thanks in advance,

    Phill

    Thanks, Phill.

    I’m running Microsoft Edge 44.18362.449.0 in the most current version of Windows 10.

    Holly

    Plugin Support phillcoxon

    (@phillcoxon)

    Hi @hollykny

    Sorry for the delay – Steve is currently unable to access internet due to ongoing repairs to the undersea internet cables to his location so it may be a few more days before he can reply.

    Plugin Support phillcoxon

    (@phillcoxon)

    @steveush – reminder to review this issue please.

    Plugin Contributor steveush

    (@steveush)

    Hi @hollykny

    We did have an issue with some themes setting min-width and min-height to 0 on all anchor elements which was causing Edge to have an issue with the display:flex property and some additional CSS was added to resolve it. This extra CSS was simply setting the min-width and min-height properties on the thumbs anchor elements back to auto.

    That being said in your current version of the plugin there is an earlier attempt at the fix which was making use of the unset value instead of auto and is obviously still causing you an issue. I think this change from unset to auto simply has not been pushed out yet to the free version but I’ll check on that after this.

    To fix your issue now instead of waiting for the next release you can simply add the following CSS to your sites styles.css file to correct the problem site wide.

    .foogallery.fg-simple_portfolio .fg-thumb {
        min-width: auto;
        min-height: auto;
    }

    That should resolve the issue until the latest code branch is pushed to free.

    Thanks
    Steve

    Hi Steve and Phill,

    Thanks for the update and for looking into this. I added your CSS snippet and it seems to have worked for the issue in Edge.

    Thanks!

    Holly

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.