Support » Fixing WordPress » thickbox (next-gen gallery) loading in new page

  • On my site, http://www.xihuaonline.com/xihua, when clicking on an image, the picture doesn’t load with the thickbox effect. It simply displays in a new page. I’ve got the next-gen gallery plugin loaded and all the necessary js files, but it never works. The weird thing is that when I load the site locally (using xampplite) everything works perfectly.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • I think it’s a javascript problem, but I can’t figure out what’s causing it. Is there any way I can test for results?

    Anyone know why it just clicks through and doesn’t open up the thickbox?

    I had the same problem and noticed that the JS and CSS files weren’t referenced (look at your page source).

    I added the following directly into the header.php file for the template I’m using:

    <script src="http://yourdomain.com/wp/wp-content/plugins/thickbox/thickbox/jquery.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="http://yourdomain.com/wp/wp-content/plugins/thickbox/thickbox/thickbox.js" type="text/javascript"></script>
    <link rel="stylesheet" href="http://yourdomain.com/wp/wp-content/plugins/thickbox/thickbox/thickbox.css" type="text/css" media="all" />

    I inserted the code between these two tags:

    <?php wp_head(); ?>
    </head>

    All seems to work ok.

    I also posted a comment on the author’s website yesterday and he got back to me today to advise what the problem was and how to resolve it.

    Hope this helps somebody out.

    NB: Went to your website joeyjoejoe and have bookmarked it. I like It’s My Hobby – English and the Relish the Moment poem. Very inspirational. Will be a regular visitor.

    Matt G

    (@mgipson43)

    Could this be causing a problem? The url in my source code is appended with some gibberish and I’m not able to get this working so I wondered if this could be the problem?

    example from my code:

    <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”http://www.blahblahblah.org/blog/wp-content/plugins/thickbox/thickbox.php?thickbox_action=css&url=http%3A%2F%2Fblahblahblah.org%2Fblog%2Fwp-content%2Fplugins%2Fthickbox%2Fthickbox%2Fimages%2F” />

    webmagnets

    (@webmagnets)

    I got it to work by adding the code that marathonmanspain quoted.

    However, there is another problem. All of my line spacing has been taken out. Check it here: http://www.unlimitedbusinesscards.com/industry/education/suffolk-public-schools-creekside-elementary/159/
    All pages as far as I can tell have the problem. Not just the link above.

    The link that says test is the… well… test for thickbox 😉

    webmagnets

    (@webmagnets)

    I disabled thickbox because all of the line spacing was taken out. Therefore, the link above doesn’t show the problem any more.

    I chose thickbox over shadowbox or lightbox because it says it can do iframed web pages.

    Does anyone know how to get it working without the lines spacing problem? OR is there another plugin that would allow me open an iframe in a lightbox?

    Arnoud

    (@derice)

    I’m not sure if you have the same issue as I have.
    Please check this topic:

    http://wordpress.org/support/topic/176039?replies=5

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘thickbox (next-gen gallery) loading in new page’ is closed to new replies.