Support » Themes and Templates » Theme is irregularly reset to default theme

  • I am running my blog with WordPress version 2.0.2 and has come across a quite annoying problem. I have found a workaround, but I’d like to find out what the problem is:

    I have installed and adapted the Almost Spring 1.0 theme to my blog. Every 2, 3, 4 or x days, the active theme is being reset to the wordpress 1.5 default theme. I have tried stripping away everything I don’t need and still it happens.

    I think this started when I installed a new, hidden blog in the same database as my regular blog, but with a different database prefix. This new blog has wordpress 1.5 default theme as selected theme.

    The workaround I have made is to remove the default theme and copy the Almost spring theme to the default directory and rename the theme in the .css-file. But I don’t think this is a satisfactory solution and would like to get a clue of what’s doing this.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 40 total)
  • Hi raskall, what’s the link to your blog? As long as your two WP installs are using separated database prefixes, they should be fine. I have two running out of the same database with different prefixes as you have, and have not had a problem yet.

    the address for my blog is http://rolfas.net/. I also figured it would be fine to run two blogs in one mysql base, so I am not sure that is the problem either.

    I have removed the second blog, so that one is a bit hard to give you the address to. 🙂

    Hi, I’ve the same problem! Tt’s only one blog with one database and still reset to default within a day. It uses wp 2.0.2, what’s the problem?

    yes, this is happening to me as well. it is driving me nuts. any ideas?

    I am using WP 2.0.2

    As mentioned, I removed the default theme and copied the theme I want to use to the “default” directory in the themes directory.

    But since we are now (at least) 3 persons having this problem, maybe a bug report is in its place?

    Are you guys also using the Almost Spring theme? I will post a bug report and link to this thread. Hopefully the guys creating poetry (aka code) will look into it and find out what is wrong.

    I have posted a bug report on this. Keep track of this here:
    http://trac.wordpress.org/ticket/2664

    Nope, Im using a modified Benevolence theme, with wp 2.0.2.

    i wonder what would happen if you removed any and all themes except the one you’re using… like, FTP in and delete them all but the current one.

    not that that’s an acceptable solution either (especially for those using theme switchers) but it might help… ???

    I’m using the kiwi theme. I copied the theme into the “default” directory, but some the of webpage functionality is still lost.

    well i wouldn’t recommend copying from one theme folder to the “default” because then you chance losing things…

    what i suggested was to remove ALL theme folders EXCEPT the one you’re using… in other words, FTP in, and delete all the themes (including default and classic) except the one you’re using.

    What do I risk losing? I don’t think there’s anything in the default wordpress theme that is essential for other themes. What I have done is simply to set another default theme than the one in the installation tarball/zip-file.

    But as mentioned this is a workaround, not a fix. So I hope the wordpress ppl will come up with a fix.

    raskall – i wasn’t referring to you setting the theme the way you did – i was referring to what vanner did. please relax.

    Well, I copied the theme files to the default folder as vanner did and it works so far, but I dont think this is the best solution. :/

    I removed the “default” directory. I’m just crossing my fingers that the theme and stylesheet value in the wp_options table doesn’t switch back to “default”. This will load a blank webpage. :/

    This problem is not confined to WP 2.0+. I’m using WP 1.5.2 and have the same problem.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 40 total)
  • The topic ‘Theme is irregularly reset to default theme’ is closed to new replies.