WordPress.org

Forums

[resolved] Theme Data problem, fix makes no sense (3 posts)

  1. Robert
    Member
    Posted 3 years ago #

    One of my custom themes stopped pulling in the Theme data from the style.css on the 'Manage Themes' page for no apparent reason.

    As a test:

    1. I opened the offending style.css and removed all data from it except for the theme data at the top - this had no effect.
    2. I then opened up the style.css from Twenty Eleven and copied and pasted the entire contents into the style.css of the theme that had stopped pulling the data - this also had no effect.
    3. Finally, I copied all of the contents from the style.css of the theme that had stopped pulling the theme data, and copied that into the style.css of Twenty Eleven. I then deleted the style.css from the offending theme and copied the style.css from Twenty Eleven (that was actually the same exact contents from the theme that wasn't pulling theme data) into that theme. This worked.

    Anybody have any idea what is going on here? This doesn't make any sense to me. Another one of my themes is doing the same thing now and I would like to understand what the problem actually is. Thanks!

  2. Chip Bennett
    Theme Review Admin
    Posted 3 years ago #

    My initial guess would be that you have/had a file-encoding issue on the offending style.css file. Copying/pasting from Twenty Eleven would have resolved it, which might be why that caused the problem to go away.

  3. Robert
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks Chip. I don't know much about file-encoding, but something is definitely going on. I just tried opening up the style.css of the other theme was doing this in Notepad++ and using the 'convert to' options under encoding, but didn't have any success.

    I did discover another way to fix it though. If you go the the theme editor in the WP dashboard and open the offending file (the theme name will be name of the folder it is stored in), then click on 'Update File', you will get an error that says: "The requested theme does not exist.". Then, if you go to the editor again you will that see theme name is now the name from the Theme Data in style.css and it is fixed. Very strange.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags