• Resolved damian.1923

    (@damian1923)


    Hi, I have multilingual website with langugaes in diffrent subdomains (Polylang). The javascript console contains multiple errors, the same I see with Google Serach Console:

    The resource https://pl.***.com/wp-includes/…(.css, .js) was preloaded using link preload but not used within a few seconds from the window’s load event. Please make sure it has an appropriate ‘as’ value and it is preloaded intentionally.

    Ordinary browsers deal with this (the resources are loading finally from main domain). But GoogleBot cannot load any of them and is treating the website as not friendly to mobile.

    please, help.

    • This topic was modified 4 years, 7 months ago by damian.1923.
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • Hi @damian1923, do you see the same warning on inspector? Also, could you please provide Report Number?

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    thanks for reply,
    the report number is AXNYDKIF

    Hi @damian1923, do you just found that error when turned ON Load JS Deferred?

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    I see the warnings on
    “Chrome → Developer Tools → Console”
    and
    https://search.google.com/u/1/test/mobile-friendly

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    Turning ON “Load JS Deferred” doesn’t change anything,

    • This reply was modified 4 years, 7 months ago by damian.1923.
    • This reply was modified 4 years, 7 months ago by damian.1923.

    Hi @damian1923, please try to turn off LiteSpeed Cache > Optimize > CSS HTTP/2 Push and JS HTTP/2 Push, seems there’s some script/css loaded by preload but not used.

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    Currently Googlebot cannot load much more of JS/CSS (even JQuery).

    Now Chrome (Developer Tools → Console) show only following warnings

    The resource https://pl.*****.com/wp-content/plugins/litespeed-cache/js/lazyload.min.js was preloaded using link preload but not used within a few seconds from the window’s load event. Please make sure it Please make sure it has an appropriate ‘as’ value and it is preloaded intentionally.

    Unrecognized feature: ‘picture-in-picture’.

    • This reply was modified 4 years, 7 months ago by damian.1923.

    Hi @damian1923, I still find the preload script on your response header. May I confirm that you’ve turned the HTTP/2 Push OFF and purged the cache?

    > Currently Googlebot cannot load much more of JS/CSS (even JQuery).
    Are you using URL Inspection Tool for checking? May I know the full error content?

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    Hi Stanley,
    Many thanks for your commitment.
    HTTP/2 Push is turned OFF, you can check it out.

    currently Googlebot cannot load 7 elements including:
    /wp-content/plugins/litespeed-cache/js/lazyload.min.js
    /wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/style/widget.css
    /wp-includes/js/mediaelement/mediaelementplayer-legacy.min.css

    please check the page:
    /?p=10928

    Plugin Support qtwrk

    (@qtwrk)

    Hi,

    When you say

    currently Googlebot cannot load 7 element

    , I assume you see this from search console ?

    and any error message about it ? or just it says can not load them?

    Meanwhile if you check your access log for google bot , do you see anything ?

    Best regards,

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    currently Googlebot cannot load 7 element

    , I assume you see this from search console ?

    – yes (https://search.google.com/u/1/test/mobile-friendly),
    there is no specific error (just “other error”),
    litespeed-cache/js/lazyload.min.js is there every time, probably because is loaded from incorrectly domain (from global domain instead local subdomain).

    Hi @damian1923, the result said

    Page cannot be reached
    This could be because the page is unavailable or blocked by robots.txt

    when we are checking on /?p=10928 page.

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    I don’t want to show original URLs publicly, you can check any other page.
    Respectfully

    Thread Starter damian.1923

    (@damian1923)

    Let’s start from the beginning,
    The problem concerns with file lazyload.min.js which is loaded from global-domain.com insteed of pl.global-domain.com, en.global-domain.com etc.
    Finally lazyload.min.js is loaded double on every page.

    Sorry if my English is not good enough.
    Respectfully.

    The tester always show “Page is mobile friendly” on my LiteSpeed demo site, could you provide a page’s path for us for the testing?

    You also can join our Slack channel to schedule testing without making the link go public for a long time.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • The topic ‘The resource […] was preloaded using link preload but not used within…’ is closed to new replies.