Support » Plugin: Tutor LMS - eLearning and online course solution » the HTML 5 mp4 video not working in lesson page

  • Resolved mahdialajwad

    (@mahdialajwad)


    Hi dear ,

    i upload my mp4 file to the lesson by using HTML5 , the video is not running , when i go to the link of this video in the browser its running and even in the media library.
    when i checked the link of video in the page by inspector i found the link as :
    https://xxx/video-url/lesson_title

    note: when i ;ink this video with introduction video in the course page its working

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Thread Starter mahdialajwad

    (@mahdialajwad)

    i checked the file : ../wp-content/plugins/tutor/classes/Utils.php

    i found this php block :

    if ( $post->post_type === tutor()->lesson_post_type ) {
    			$video_url = trailingslashit( home_url() ) . 'video-url/' . $post->post_name;
    		}

    which assume the path of the video file will be : homepage/video-url/post_name , which is strange , so can you check it if this correct ?

    Plugin Support Shibbir Ahmed

    (@creativeartbd)

    Hello @mahdialajwad

    Thank you very much for noticing that issue. For now, please go to wp-contents/tutor/templates/single/video/html5.php page and find the html source tag and replace the whole line with this code:

    <source src="<?php echo $video_info->url; ?>" type="<?php echo tutor_utils()->avalue_dot('type', $video_info); ?>">

    let me know if it’s working for you.

    Note: I already noted this issue.

    Kind Regards.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘the HTML 5 mp4 video not working in lesson page’ is closed to new replies.