Support » Fixing WordPress » Text editor toolbar has gone missing

  • For some reason the text editor toolbar has gone missing. I have tried all the obvious thing to get it back, such as clearing the browser cache and deactivating *all* plugins, even tried re-installing wordpress. So far nothing has worked.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Moderator t-p

    (@t-p)

    tried all the obvious thing to get it back, such as clearing the browser cache and deactivating *all* plugins, even tried re-installing wordpress

    Also, try:
    – switching to the unedited default Theme (Twenty Seventeen.) for a moment using the WP dashboard to rule out any theme-specific issue (theme functions can interfere like plugins).
    – If that does not help, try Troubleshooting with your browser. Your browser can help you identify JavaScript issues or conflicts and this article can assist you in doing that diagnosis. This could help identify Visual Editor issues as well.

    I tried switch Theme with no luck.

    The error console produced this lot, no idea what it means

    load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2 Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: ?page=rlrsssl_really_simple_ssl&tab=settings
        at Function.fa.error (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at fa.tokenize (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at fa.select (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at Function.fa (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at Function.a.find (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:9)
        at n.fn.init.find (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at n.fn.init.a.fn.find (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:9)
        at a.fn.init.n.fn.init (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
        at new a.fn.init (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:9)
        at n (load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,farbtastic,quicktags,underscore,shortcode,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,jquer&load[]=y-ui-sortable,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,pluploa&load[]=d,wp-plupload,mediaelement,wp-mediaelement,media-views,media-editor,media-audiovideo&ver=4.8.2:2)
    Moderator Steven Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Volunteer

    Please provide a link to a page on your site where we can see this. Thanks.

    Hi,
    You cam try to new staging folder on your server and install fresh wordpress and check it on same issue. then it will be server side directory permit ion issue. also please give us link so we can check it in detail.

    also if you have add any ssl plugin then please deactivate.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    @edfoc,

    The error indicates it has to do with Really Simple SSL plugin. So try disabling it

    I have tried disabling the Really Simple SSL plugin, but that doesn’t solve the problem

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Text editor toolbar has gone missing’ is closed to new replies.