syndication question and validation problems (4 posts)

  1. kostuj
    Posted 9 years ago #

    This first answer is probably right in front of my nose, but I cannot see it. If I have my blog set to feed the entire text of my posts, but use the break/separate command after a few sentences when writing them, will the whole text be transmitted or just the portion up until the break. I do not want the entire text distributed, but I do not want to take the additional step of writing a separate summary for each post either.

    This second question surrounds feed validation using the supplied link in the default theme sidebar. At one time I had about 20 errors when playing with the code, but I am down to three as I am just about ready to link the blog to my homepage (blog address http://www.waggleweight.com/blog), so I guess I am learning. I could be wrong, but the final three do not seem to have anything to do with the changes I made, and I cannot figure how to straighten them out. If anyone would like to take a look at what the validator says with respect to my site and offer any last minute suggestions, I would appreciate it. As usual, thank you very much for your help. I wouldn't stand a chance without your support.

  2. Samuel B
    Posted 9 years ago #

    I'll tackle the validation stuff.

    Your first 2 errors are actually only one:

    # Error Line 67 column 37: end tag for "p" omitted, but OMITTAG NO was specified.

    <p class="postmetadata"> </div>

    You may have neglected to close an element, or perhaps you meant to "self-close" an element, that is, ending it with "/>" instead of ">".

    # Info Line 67 column 4: start tag was here.

    <p class="postmetadata"> </div>

    You need to close the<P class=metadada> tag with a

    Errors 3,4 and 5 are really one:

    # Error Line 108 column 86: document type does not allow element "a" here; assuming missing "li" start-tag.

    ...title="Syndicate this site using RSS"><abbr title="Really Simple Syndication"

    # Error Line 109 column 4: end tag for "li" omitted, but OMITTAG NO was specified.

    # Info Line 108 column 0: start tag was here.

    <a href="http://www.waggleweight.com/blog/feed/" title="Syndicate this site usin

    Right above this is:

    You need to close the
    "li" with "/li"

    and remove the "/li" right below the URI code - it's right below the "/ul"
    Replace my " with< and > of course
    Hope this helps

  3. kostuj
    Posted 9 years ago #


    As it turned out, my remaining validation errors were indeed a result of my own code changes and a lack of understanding in how to apply the language. With your help I was able to track them down and fix them. I thank you.

    My more simple question about syndication settings remains however, and I still cannot locate the answer that is probably right in front of my nose. When using a break within my posts to keep only a portion on the front page and my syndication option is set to show the full post, what will the RSS feed display? I do not want the whole post syndicated, yet it seems like overkill to have to check the summary box and write a separate optional excerpt for each post. Any comments would be very much appreciated. As always, thank you sincerely.

  4. Samuel B
    Posted 9 years ago #

    My feed shows just the blurb I want. I've heard other's have had problems with this. Maybe because of differing themes. Just try it and see.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic