Support » Plugin: Switch Video Quality » SVQ Plugin Not Working on My Site

  • Resolved jackumah

    (@jackumah)


    Switch Video Quality plugin is failing to work with Media Element Player on my site. Media Element Player works fine when I use it alone. Once I enable SVQ plugin in my video post, the player does not appear when I press the play button.

    Here is the process I am using;
    After entering the ‘title’ of my video post and selecting ‘post type’ as video.
    I then turn on ‘Switch Video Quality’, ‘Show info overlay in player’, and ‘enale iframe embed functionality’.
    After which I ente values for ‘set title’, ‘set poster image’, and ‘set video details’.

    Pleae visit http://aeperoni.com/tv/mytest/ to see how the player behaves with SVQ plugin.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Plugin Author team-ok

    (@team-ok)

    Hey,
    I had a look at your site and I think the reason why SVQ doesn’t work as expected is that your theme (cactus videopro?) isn’t using the default WordPress Video Player (mediaelement.js). SVQ only works with the default player and the [video] shortcode.
    As your theme is a dedicated video theme with its own logic concerning video embedding there might be a conflict with SVQ.
    The only way to use SVQ with your theme might be to set up another WordPress site that uses the default video player, enable the iframe functionality in SVQ and paste the iframe embed code of a video into a post of your current site. Thus your second site would work as a streaming server for your current site.
    But in order to get this working, you must be able to use an iframe embed code instead of a video shortcode and I’m not sure if this is possible in your theme.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘SVQ Plugin Not Working on My Site’ is closed to new replies.