Support » How-To and Troubleshooting » Sudden Breakage with 3.7.1

Sudden Breakage with 3.7.1

  • Hi – I run Abandoned and this is the first time I’ve encountered an issue that I have not been able to resolve – as a web developer. I’m up against a wall and for now, the web site is stable but not really editable.

    • Running WordPress 3.7.1 with HB Theme’s Aegaeus 3.0 (formerly 1.1). I upgraded to 3.0 today after encountering the below issues. Note that I have not edited the website or added imagery for several days, and had no issues then.
    • Here is what a normal page should look like and one that is not.

    Here is what I noticed:

    • When I edited a page and noticed that it was displaying an empty sidebar and no page title, like in the St. Anthony High School example, I went to the custom template settings below the editing box and added a page title, description and turned off the sidebar. I saved the page, which refreshed the content but did nothing.
    • I thought it may be an issue with that specific page, so I tried to recreate it. When I went to Pages > Add, it brought me to the Post > Add feature. It also did not authenticate me – it lists no author in the top right. It also displays:
      “Warning: Creating default object from empty value in /homepages/25/d196397609/htdocs/abandonedonline/wp-admin/includes/post.php on line 494”

    To try to resolve the issue, I:

    • I disabled ALL plugins and renamed the directory to stop it from finding the plugins. This did not help.
    • I upgraded the template to 3.0 from 1.1. I did this as a manual process, deleting the old template and replacing it with the updated version. This introduced new unwanted features but did not solve the underlying issue.
    • I checked through the code, especially post.php, and saw nothing out of the ordinary.
    • I reinstalled WordPress 3.7.1 by deleting the existing directories and files sans template and wp-content galleries, which did not help.

    Is there a security vulnerability that may cause this? I have not seen it mentioned elsewhere, or at least with an issue this specific.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • WPyogi


    Forum Moderator

    Have you tried testing with a default theme to see if your site behaves properly without that error?

    For theme-specific issues, have you asked the developers of the theme?

    Commercial themes aren’t supported here so they’d be the ones to answer theme-specific questions –


    Yes – I forgot to mention that. I activated the Twenty Thirteen theme and receive the same error while trying to create a new page. I receive the same error while trying to create a new post, as well.

    Thinking it may be a database issue, I decided to check my tables for anything out of the ordinary. But I couldn’t run any functions. So I turned on the Debugging mode for WordPress and when I went into Add Page/Post, I am getting database issues. For instance,

    WordPress database error: [INSERT command denied to user 'dbo330088239'@'' for table 'wp_options']

    and to wp_post.

    I’ll take a look further at those permissions and why it’s faulting.

    I have been receiving the same error notice, here’s a possibility to consider – I just found out I went over the 100 MB max that my webhost allows on my SQL database. That was the last thing I would have imagined would have caused the problem but there it is.

    I’d been meaning to ditch 1&1 hosting for a while, now this has finally forced the issue.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Sudden Breakage with 3.7.1’ is closed to new replies.