WordPress.org

Forums

Subdir network gives 404 on new site (6 posts)

  1. ghartwig
    Member
    Posted 4 years ago #

    I know 404 errors are a common problem, but I've read through the first 9 pages of this forum looking for advice and none of the 404 problems seem to fit my situation.

    The Plan:
    I had two traditional WP blogs, each in their own subdirectory. It came time to add a third, so I wanted to convert everything over to multisite. I installed 3.0.1 at the root level of the site (which contains traditional web pages) and set up a subdirectory network.

    My plan is to export each of the old blogs and then import them into the new WP setup and then remove the old blog directories. I will be careful about the old directory names so they don't conflict with the new blogs, but I haven't gotten that far.

    So I created the new third blog but can't get it to work.

    When I try to access the new blog at example.com/new, I get 404 on /index.php. When I access example.com/new/wp-login.php I get a blank screen and this in the error log:
    PHP Fatal error: Call to undefined function wp_get_current_user() in /var/www/vhosts/example.com/httpdocs/wp-includes/capabilities.php on line 1059

    So something is TRYING to work.

    * I'm positive that my .htaccess file is set as directed on the Network panel and is active.
    * The wp-config lines were added and double-checked.
    * the directory /new does not exist
    * The root-level site works (I renamed index.php to wp-index.php so it doesn't conflict with my existing site).
    * I've tried re-uploading all the WP files
    * All plug-ins are disabled and default theme is used

    I'm at a loss...

  2. * The root-level site works (I renamed index.php to wp-index.php so it doesn't conflict with my existing site).

    This is your problem.

    All sub-sites *also* use the exact same index.php file.

  3. ghartwig
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hmm, well, now example.com/new/wp-login.php goes to the dashboard for the subdir blog (example.com/new/wp-admin/)! I still can't get to the blog itself, though.

    I did comment out this line from wp-config.php:
    define('WP_CACHE', true);

    I've read caching can causes problems. Maybe turning off the plug-ins fixed it. Can't tell right now when /wp-login.php started working.

    WordPress is so easy to install and set up. WordPress multisite is not so easy. :-(

  4. ghartwig
    Member
    Posted 4 years ago #

    AH! That did it. How strange.
    I do think I remember reading about that somewhere in my travels.
    example.com/new/wp-index.php works

    I guess I will need to go to example.com/new/wp-index.php rather than just example.com/new/ to get to these blogs. Can you think of any other problems I might have? I need to keep my usual index.html file at the root level doing what it does now. Is my plan for co-existence possible (i.e. existing site with three subdir blogs on top)?

    Thank you for your help!

  5. WordPress multisite is not so easy. :-(

    No, it's not meant to be. It's server-level software. you're now running your own mini wordpress.COM. Congrats. ;)

    If what you;re doing works, and you link to the right index pages, you may be okay... not how I would do it though.

    You can reproduce whatever you have in index.html in the theme files of the theme you can use at the main site. and you can give them .html pemralinks.

  6. ghartwig
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hmm, that may work. Or I can just change the redirect to go to wp-index.php. That hadn't occurred to me until just now.

    OK, I have a handle on it now. Frustration ended. Thanks very much!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.