Support » Plugin: WP Munich Blocks - Gutenberg Blocks for WordPress » Styles are not rendered when viewing page publicly

  • WordPress 5.2.2
    WP Munich Blocks v0.9.7

    I’ve activated the plugin and the two blocks I’ve tried are rendered correctly in the Block Editor, with all of the colors and such. However, when browsing that page on the front-end, none of the styles (like bg color and such) are shown. I’ve tried both the Background and the Accordion block.

    I can see there are CSS classes added to the element:

    
    <div class="wp-block-wpm-background has-style-wpm-background-p19q2usb has-palette-color-4-color has-palette-color-2-background-color">
    <div class="entry-content">
    <p><strong>Some title ...</strong></p>
    <p>Some text ...</p>
    </div>
    </div>
    

    And I can see the CSS file load: /wp-content/plugins/wp-munich-blocks/css/filter.min.css?ver=0.9.7

    … however none of the other styling is rendered. Looking at Chrome DevTools, I can see some styles for the .wp-block-wpm-background class, but none of the other CSS classes (e.g., has-style-wpm-background-p19q2usb has-palette-color-4-color has-palette-color-2-background-color) have any style properties defined.

    Any idea why that might be happening? I’m using the Blocksy theme. I’ve also tried disabling other plugins, but still no colors or other styles work on the front-end.

    Thanks!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Support ckanitz

    (@ckanitz)

    Hi @grantnorwood !

    Thanks for your report. I tried to rebuild the error on our test-systems but on a vanilla install everything seems fine (WP 5.2.2, WPM Blocks 0.9.7, Blocksy 1.3.9, no other plugins active) over all browsers (Chrome, Firefox, Safari, Edge). So I need some more information for further investigation:

    – Does the error occur on a live or local hosted WordPress instance?
    – Do you might use a child theme for blocksy or did you change some of the themes files over the theme editor?
    – What are your Blocksy settings in customizer and the tested post (especially Header/Footer-wise)?

    If you got the error on a testsystem, please activate another theme and reactivate Blocksy. Maybe do the same with WPM Blocks.

    With kind regards,

    Chris

    @ckanitz I am also able to reproduce this issue on my site and this is a blocker for me. The background color doesn’t render. This shows fine on the edit page but on the actual page the style elements are all gone. Here are the answers to your questions:

    ā€“ Does the error occur on a live or local hosted WordPress instance?
    It’s a live instance. You can view a test page over here: https://pythonstation.com/2019/12/17/test/
    On the page, open the dev console> elements> search for the words “wp-block-wpm-background”. The tag with the class containing these words gets highlighted. Look over to the style element and notice that the line for background is missing.

    ā€“ Do you might use a child theme for blocksy or did you change some of the themes files over the theme editor?
    I did not change any theme files or modify the theme editor. I did not use any child theme either.

    ā€“ What are your Blocksy settings in customizer and the tested post (especially Header/Footer-wise)?
    Everything is the default. I’m using Hestia theme and not blocksy. Is this plugin limited only to the blocksy theme?

    If you need I will provide you access to my site so that you can have a look at this. Could you please share your email address or send me an email at mugen.is.here@gmail.com?

    Thanks!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Styles are not rendered when viewing page publicly’ is closed to new replies.