Support » Plugin: Disable REST API » Structured data with syntax errors detected

  • Resolved shahvatnak

    (@shahvatnak)


    Hi there,

    I received this warning from the google search console in my email after installing the plugin:

    “Structured data with syntax errors detected.
    Invalid items are not eligible for Google Search’s rich results”

    How can this issue be fixed? Is there any update needed or any custom setting in my end? Please advise.

    Thank you in advance and have a great day

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Dave McHale

    (@dmchale)

    Hello @shahvatnak

    What is the actual URL of the site/page in question? I reviewed the assets that this plugin unloads, and confirmed that we’re not directly touching any ld+json resources.

    If you can provide more info about the issue with/without this plugin installed, I’d be happy to take a closer look for you to confirm whether or not something is inadvertently causing this issue. Cheers!

    Thread Starter shahvatnak

    (@shahvatnak)

    The link is NSFW that’s why I didn’t post it here but if you search this exact three words in google by copying and pasting it in google ( shahvatnak عجب کیری ) then the very first link is the link which I received the email about it.

    Thank you again

    • This reply was modified 5 months, 2 weeks ago by shahvatnak.
    • This reply was modified 5 months, 2 weeks ago by shahvatnak.
    Plugin Author Dave McHale

    (@dmchale)

    Not a problem, thanks for the info I googled for it.

    Interesting. When I go to https://<yourdomain>/wp-json/v2/users it confirms that this plugin is running at the moment. However, when I view source on your homepage I see five ld+json tags and all of them DO have content in them.

    I also confirmed that the deprecated Structured Data Testing Tools and the new Rich Results Testing tool both say there are no errors with your site. Sorry, this seems like a google issue to me and I don’t think my plugin is causing the issue!

    If you can find more info that indicates this plugin is in fact causing the problem I would be happy to look again, but in the meantime I’m going to mark this as resolved since I cannot prove there is an issue here. Good luck!

    Thread Starter shahvatnak

    (@shahvatnak)

    Thank you and I see the same result as well after checking with google tools but I found a very interesting video on YouTube in regards of this issue so it might help to look much deeper in this issue and if there is a very slight chance which your plugin somehow related to this issue then you’ll find it out. Please don’t get me wrong, I love your plugin and I appreciate your amazing job and I won’t uninstall it I just want you take a look at this video and hopefully it helps to fix any possible issue IF it’s related to your plugin and hopefully your next update get everything done. Please pardon my bad English since it’s my fifth language.

    Thank you again and have a great day.

    YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=BKsXhwfYenA

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.