Support » Fixing WordPress » Strange problem with mod_rewrite permalink option

  • I am trying to use the mod_rewrite permalink mechanism at Carthik.Net.
    I have used
    /archives/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/
    and accordingly I added the following to my .htaccess
    RewriteBase /
    RewriteRule ^archives/([0-9]{4})?/?([0-9]{1,2})?/?([0-9]{1,2})?/?([0-9a-z-]+)?/?([0-9]+)?/?$ /index.php?year=$1&monthnum=$2&day=$3&name=$4&page=$5 [QSA]
    RewriteRule ^archives/category/(.*) /index.php?category_name=$1 [QSA]
    Now the strange problem is that, when I now click on a particular entry to go to the individual entry page, I see that the “entry” is right at the top of the page, and the page header and the post title are missing!!!
    For example : Check this individual entry out.
    Any help would help 😀

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Seems like a CSS problem to me.

    No, its an html problem. You have a div in your head (never thought I’d say that). I don’t know why it’s just appearing in your archive pages and not your home pages, but that appears to be a large problem (although not necessarily THE problem).
    When things look odd, you should probably try validating your webpages.
    – Stephen

    Css problem :
    It was a css problem, in a way, sort of.
    Div Problem:
    I fixed it but that was not the cause of the problem.
    I modified the rewrite rules. I had initially just copied and pasted the rewrite rules generated by wordpress, so if that needs to be changes the way *stefanv* suggested, maybe we need to tell someone. I am no expert in Apache modules, so stefanv, please follow it up if you so desire and bring the problem to the attention of the right people.
    Alright, so basically the problem was caused by the image (jpeg) on top having a relative address ‘creflect.jpg’. I changed it to ‘$siteurl/creflect.jpeg’ and everything works fine now.
    Dumb me!!
    Thanks for all the fish.

    Ah… Relative and absolute linking always drives me insane. I must make that mistake 42 times a day it seems.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Strange problem with mod_rewrite permalink option’ is closed to new replies.