Support » Plugin: Honeypot for Contact Form 7 » Spinning icon

  • Resolved primus01

    (@primus01)


    Hi,
    I am having some issues with the honeypot plugin. I have a contact form 7 form with the honeypot plugin installed:

    
    <div class="wpcf7-inline-wrapper">
    <p class="wpcf7-inline-field"> ... </p>
    </div>
    
    [honeypot addr-83 "address"]
    
    <div class="wpcf7-inline-wrapper">
    <p class="wpcf7-inline-field"> ...</p>
    </div>

    When I submit the form I get a spinning icon and the form never submits, but when I remove the honeypot plugin, the form works fine and submits.

    This is what the honeypot syntax looks like within the page.

    <p><span id="wpcf7-605079bf42b15-wrapper" class="wpcf7-form-control-wrap addr-83-wrap"><label for="wpcf7-605079bf42b15-field" class="hp-message">Please leave this field empty.</label><input id="wpcf7-605079bf42b15-field" placeholder="address" class="wpcf7-form-control wpcf7-text" type="text" name="addr-83" value="" size="40" tabindex="-1" autocomplete="new-password"></span></p>

    And this is the error in the console

    POST https://...../wp-json/contact-form-7/v1/contact-forms/83291/feedback
    [HTTP/2 500 Internal Server Error 1616ms]

    Additional information, the page is currently in draft but I dont imagine this should affect things, and I have the latest version of CF7 and honeypot. I am also using uncode as the web-page framework with page builder.

    Any help would be appreciated.

    Thanks

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Same story
    CF7 version 5.1.3
    Honeypot version 2.0.4

    CF7 stop working while honeypot is active.

    • This reply was modified 7 months, 1 week ago by dddfoster.
    Plugin Author Ryan

    (@nocean)

    I’m going to dig into this a bit deeper, but @dddfoster is there a reason you haven’t updated CF7? @primus01 are you also on an older version for CF7?

    Thread Starter primus01

    (@primus01)

    Hi Ryan,
    My CF7 version is Version 5.2.2 and Honeypot, Version 2.0.4. Which I believe are the latest.

    Thanks

    I am seeing the same issue with the spinning icon and contact form not sending.
    Contact Form 7 version 5.1.9 (Site is running WP 4.9 due to old theme, trying to get client to change)
    Honeybot version 2.0.4

    Error log entries:

    
    

    [16-Mar-2021 14:36:11 UTC] PHP Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function honeypot4cf7_spam_check(), 1 passed in /home/ecoot821/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 and exactly 2 expected in /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7-honeypot/includes/honeypot4cf7.php:111
    Stack trace:
    #0 /home/ecoot821/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): honeypot4cf7_spam_check(false)
    #1 /home/ecoot821/public_html/wp-includes/plugin.php(203): WP_Hook->apply_filters(false, Array)
    #2 /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/submission.php(330): apply_filters(‘wpcf7_spam’, false)
    #3 /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/submission.php(195): WPCF7_Submission->spam()
    #4 /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/submission.php(34): WPCF7_Submission->submit()
    #5 /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/contact-form.php(755): WPCF7_Submission::get_instance(Object(WPCF7_ContactForm), Arr in /home/ecoot821/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7-honeypot/includes/honeypot4cf7.php on line 111`
    `

    I will try see if this is reproducible on a fully update site.

    Plugin Author Ryan

    (@nocean)

    This looks like it’s an issue with older CF7 issues. Working on sorting it out now.

    @primus01 – CF7’s latest is 5.4.

    • This reply was modified 7 months, 1 week ago by Ryan.
    Thread Starter primus01

    (@primus01)

    Hi Ryan,
    Once you mentioned versions, I noticed I was on an older version of WP which was limiting what version of CF7 I could see. Once WP was updated to 5.7 I was able to get the latest CF7 5.4 and as you rightly said, it all started to work.

    Thanks for your quick response, and simple answer.

    Hi Ryan,

    Thanks for the fast response!

    Just confirmed on a fully updated site:
    WP 5.7
    CF 5.4
    Honeypot 2.0.4

    Is working fine. No spinning message, no error_log entries, the message is sent out and received correctly.

    So older version of CF is likely the issue. Time to talk to the client about the importance of updates!

    Jamas

    Plugin Author Ryan

    (@nocean)

    Hi all, this was indeed related to how CF7’s spam filter was setup in older versions. Basically, from CF7 3.0 to CF7 5.3 the spam filter worked one way, and after that it worked another way (before 3.0 it didn’t exist). I’ve added some basic version checking and adjustments so that Honeypot will now work with any CF7 versions from 3.0+ (with improved spam logging with versions of CF7 5.3+).

    I’ve just rolled out an update for this: v2.0.5.

    bronkoronko

    (@bronkoronko)

    Seems like i’m still having the issue with HP v2.0.5, CF7 5.4 and WP 5.7. I delete the honeypot field for now to get it sending again.
    What can i do, how can i debug?

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Spinning icon’ is closed to new replies.