Support » Plugin: REST API Post Embeds » specific post Type not working with wpapi=”True”

  • Resolved alphachris

    (@alphachris)


    Hi,
    it looks like the selection of a specific post type does not work when using wpapi=”true”. I tried it with Jetpack and it works, with wpapi it shows only posts, no matter what I define in Type. Can you confirm this?

    Furthermore the question, if it’s possible to display custom fields?

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Jeremy Herve

    (@jeherve)

    Jetpack Mechanic πŸš€

    It may be because your Custom Post Type isn’t available in the core REST API. Could you check and make sure your Post Type is available via the core REST API, as explained here:
    https://developer.wordpress.org/rest-api/extending-the-rest-api/adding-rest-api-support-for-custom-content-types/

    Furthermore the question, if it’s possible to display custom fields?

    You can use the jeherve_post_embed_article_layout filter to add anything you want to each post displayed by my plugin.

    The filter includes 2 parameters that you can use to get information about the post, and for example grab data from a custom field:

    
     * @param string $article     Article layout.
     * @param array  $single_post Array of information about the post.
    

    Not clear to me, how jeherve_post_embed_article_layout works…

    Plugin Author Jeremy Herve

    (@jeherve)

    Jetpack Mechanic πŸš€

    You can use it to modify the output of each article. In the example below, I’ll add an ordered list of Jetpack Related Posts below each post embedded via my shortcode:

    https://gist.github.com/jeherve/b0c9d7c3897391c906bc3702fc7ce2d6

    Since Jetpack Related Posts are stored in post meta, and then added to the REST API response for each post, I queried that REST API post response and built an unordered list of related posts based on that.

    In this example I used Jetpack Related Posts, but you can use just about any data, as long as it is available via the REST API.

    I hope this helps.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘specific post Type not working with wpapi=”True”’ is closed to new replies.