Support » Plugin: Simple Author Box » Social Icons Not Showing – Font Awesome Issue?

  • Resolved rckronick

    (@rckronick)


    First off, really love the plugin, thanks!

    Please see the author box at the end of the article here:

    https://www.docryptocurrency.com/icon-icx/

    The social icons (facebook and twitter) show for a fraction of a second and then disappear as if font awesome cannot load them. If you reload the page while the author box is visible on screen, you will see the icons show up briefly before disappearing.

    I have tried disabling all plugins but the issue was still there.

    I had already added the font awesome code to my head section before installing the plugin and the icons showed up fine until recently.

    Just now I tried removing the font awesome code from the head section and the icons returned to normal, showing up in the simple author box. When I added the code again to the head, they stopped showing up again. It seems the font awesome code in the head is somehow interfering with the author box’s social icons. How can I resolve this?

    FYI, here is the font awesome code added to the head section:

    <script defer src="https://use.fontawesome.com/releases/v5.0.9/js/all.js" integrity="sha384-8iPTk2s/jMVj81dnzb/iFR2sdA7u06vHJyyLlAd4snFpCl/SnyUjRrbdJsw1pGIl" crossorigin="anonymous"></script>

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Hello @rckronick,

    Thank you from reaching out to us!
    I have checked and from what I was able to tell our HTML was commented and in its place were added those SVGs.
    Do you have any plugins for icons? Or did you change the plugin’s files yourself?

    All the best,
    Mihaela

    Hi Mihaela,

    Thank you for your response. I don’t think any of the plugins I have installed do anything with icons. And I did not change the plugin’s files myself.

    Any idea as to what I can try to fix it?

    @rckronick – this is actually happening because you’re using FA’s JS script instead of their CSS & font files. It looks like due to the way you’re loading FontAwesome on your site, through that JS script, it delivers SVGs instead of font icons.

    Removing that script from your head should “fix” SAB 🙂

    Thanks,
    Cristian.

    Thanks for your reply. That didn’t quite work. I removed the following code from the <head>:

    <script defer src="https://use.fontawesome.com/releases/v5.0.13/js/all.js" integrity="sha384-xymdQtn1n3lH2wcu0qhcdaOpQwyoarkgLVxC/wZ5q7h9gHtxICrpcaSUfygqZGOe" crossorigin="anonymous"></script>

    And replaced it with the web fonts with CSS code:

    <link rel="stylesheet" href="https://use.fontawesome.com/releases/v5.0.13/css/all.css" integrity="sha384-DNOHZ68U8hZfKXOrtjWvjxusGo9WQnrNx2sqG0tfsghAvtVlRW3tvkXWZh58N9jp" crossorigin="anonymous">

    It did change it a bit. Now instead of showing a continuous loading with ! and ? it just shows a box for the SAB social icons. Did I do something incorrectly?

    Hello @rckronick,

    You should be able to fix this issue by adding the following code in Appearance > Customize > Additional CSS:

    .saboxplugin-socials .fa {
        font-family: FontAwesome;
    }

    Please give this a try and let me know how it goes!

    Have a lovely day ahead,
    Mihaela

    • This reply was modified 2 years, 3 months ago by mplusb.

    That did the trick! Thank you so much. Love this plugin and I am going to go leave a 5 star review right now 🙂

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Social Icons Not Showing – Font Awesome Issue?’ is closed to new replies.