Support » Plugin: WP Admin UI Customize » Slug is wrong on custom plugin

  • First, this plugin has been awesome so far. Love the easy functionality.

    Here’s my first problem i’ve encountered. I had a custom plugin made, which is basically just an admin page. When i try to set up the side menu link for it, by dragging it over from the right panel and saving, it goes to a page that doesn’t exist.

    ie: instead of going to the correct page: wp-admin/admin.php?page=tsl-reports
    it goes to: wp-admin/stats (and there is nothing in the plugin called stats)

    Looking more into it, the menu slug is wrong within the WP Admin UI plugin (it shows up as ‘stats’). There is a correct slug in the plugin’s code, so no idea why its not showing up correctly.
    I’m betting there is a conflict with another plugin, but even when I change the custom plugin’s slug, it still shows the wrong one.

    Any ideas?

    https://wordpress.org/plugins/wp-admin-ui-customize/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author gqevu6bsiz

    (@gqevu6bsiz)

    Hi aaronrobb,

    Thank you for your feedback.

    it goes to a page that doesn’t exist.

    Do you have saved to Parent menu of Child menu?

    e.g.
    http://gqevu6bsiz.chicappa.jp/?attachment_id=1549
    For example code:

    function example_admin_menu() {
    	$titleA = 'Parent';
    	$titleB = 'Child';
    	$slug = 'tsl-reports';
    	add_menu_page( $titleA , $titleA , 'administrator' , $slug , 'example_page' );
    	add_submenu_page( $slug , $titleB , $titleB , 'administrator' , $slug . '-child' , 'example_page' );
    }
    add_action( 'admin_menu' , 'example_admin_menu' );
    function example_page() {
    	echo 'Custom Plugin Page';
    }

    In this case, I’m sorry I don’t have still solution for this problem.
    But there is such an ideas.
    https://wordpress.org/support/topic/custom-node-for-sidebar?replies=6

    If you have problem is different to above sorry please contact me again.

    Thanks,
    gqevu6bsiz

    Thanks for the reply!

    I believe the problem is that my plugin does not have a child (sub) menu. Since the plugin is only a single page, I’m not sure how to add a sub-menu to it….

    Do you think this is the problem?

    Update:

    Yes that was it! It needed a submenu. And for some reason, when I tried adding a submenu before, it broke the site with an error, but I just added your “add_submenu_page” line, changed the data, and it works!!

    Plugin Author gqevu6bsiz

    (@gqevu6bsiz)

    I’m so happy that you are having a good work!
    If you have any problems, please free feel to ask.

    Thanks,
    gqevu6bsiz

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Slug is wrong on custom plugin’ is closed to new replies.