WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Slowness using plugin

Slowness using plugin

  • I have two instances of wordpress on the same server both are multisites.
    One uses subfolders and the other uses subdomains with the dm plugin.

    When I visit any site on subdirectory site it is snappy.
    When I visit the main blog for the subdomain install it is snappy.

    All of my mapped domain sites take 2 or more additional seconds to load. P3 says dm plugin takes 2-3 seconds on mapped sites and .03 seconds on the main blog.

    I have no php errors and have turned on debug mode and see nothing.

    I checked the queries for the mapped domains and they all make the initial query:
    SELECT TOP 1 blog_id FROM sh_domain_mapping WHERE domain = N'news.staging.site.org' ORDER BY LEN(domain) DESC |~|a:1:{i:0;O:8:"stdClass":1:{s:7:"blog_id";s:1:"7";}}|~|

    and then there are several queries to find other blogs when none of the other sites are being accessed such as:
    SELECT TOP 1 domain FROM sh_domain_mapping WHERE blog_id = '1' AND active = 1 |~|a:0:{}|~|

    SELECT TOP 1 domain FROM sh_domain_mapping WHERE blog_id = '6' AND active = 1 |~|a:1:{i:0;O:8:"stdClass":1:{s:6:"domain";s:39:"leader.staging.site.org";}}|~|

    that is just a partial list but it has queries like that for several blogs in the network.

    This is from clearing the query log and hitting one site in my staging environment 1 time on the homepage.

    Any assistance would be greatly appreciated.

    http://wordpress.org/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Ron Rennick

    @wpmuguru

    MultiSite Guru

    Are you running a caching plugin?

    Nope

    We do plan on implementing the cache, but I did find something interesting…

    When you hit the domain directly like website.org it takes about 20 seconds to come up.

    If you hit website.org/contact for example 5 secs

    Go back to just the domain and it takes 20 secs again.

    Does that help lead in the direction of what the issue might be?

    Thanks!

    Plugin Author Ron Rennick

    @wpmuguru

    MultiSite Guru

    Have you tried a site with no plugin active and the default theme active?

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Slowness using plugin’ is closed to new replies.