NextGEN Gallery
[resolved] Slowness in Gallery View (3 posts)

  1. sfcondo
    Posted 1 year ago #

    I've had this problem a long time but have never been able to fix it. It takes at least 7 seconds for a page to load in the Gallery view. I noticed in the Chrome developer tools that it's taking 3 seconds for the page to do a 301 redirect, and then 3 seconds after that for the page to load. Why is it being 301 redirected to the same exact page? Is that what's causing the slowness?

    Here's an example of the live gallery: http://sfluxe.net/day-dior/

    Any ideas would be appreciated!

    (BTW, I'm running Version 1.9.12 because the new version totally broke everything.)


  2. tizz
    Posted 1 year ago #

    @sfcondo I didn't notice a 301 or a particular delay (4,7 sec., not fast but not particularly slow) in that page, but a support on such an old version of the plugin is no longer realistic because since then the plugin has changed a lot. In addition, you have customized the gallery, and this could affect the behavior.
    Your loading problems should be treated by you with a broader vision of a general site optimization that goes beyond the plugin (look here).

  3. sfcondo
    Posted 1 year ago #

    Thank you so much, Tizz, that was very helpful. I was able to do general optimization to reduce speed load by 50%. Still the slideshow is taking longer than it should, but it's better!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • NextGEN Gallery
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic