Support » Plugins and Hacks » NextGEN Gallery Optimizer » slideshow is not working

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Plugin Author Mark Jeldi

    (@mark-jeldi)


    Hi Sefora,

    Thanks for downloading NextGEN Gallery Optimizer Premium!

    I’ve just had a look at your site, and I think you may be referring to the [Show as slideshow] text link. Is this correct?

    If so, I believe this issue is caused by the “Activate permalinks” option at Gallery –> Options –> General Options, which changes NextGEN’s URL structure for things such as the “Show as slideshow” and “Show picture list” links, as well as navigation through your Album pages.

    Optimizer Premium looks for NextGEN’s default URL structure, which appends query string parameters to much of the navigation. With “Activate permalinks” switched on, these parameters are no longer present, which results in the plugin not recognizing the extra pages it needs to load scripts on for either Fancybox or slideshow functionality.

    I’m currently working on a way to target these permalink URLs for a future version of the plugin, but for now, correcting the issue is as simple as navigating to Gallery –> Options –> General Options, switching off the “Activate permalinks” setting and clicking “Save Changes” (re: Optimizer’s FAQ)

    Alternatively, you can also remove the [Show as slideshow] link by navigating to Gallery –> Options –> Gallery, unchecking the “Integrate slideshow” option and clicking “Save Changes”.

    I hope this helps!

    Cheers,
    Mark.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘slideshow is not working’ is closed to new replies.