Support » Plugin: The Events Calendar » Slider not working after update

  • Resolved tcaywilson

    (@tcaywilson)


    Hi,

    I’m having a problem with my site after updating The Events Calendar plugin. The image slider on the homepage is no longer displaying images. It uses Spotlight theme with the timthumb script. I talked to the hosting provider to make sure there wasn’t an issue with the script (couple of years ago they caused a similar problem by temporarily blocking the script due to security issues with timthumb). But that’s not the problem. We disabled The Events Calendar plugin and that affected the slider. Can you help figure out what’s going on and help me fix my site (http://www.goletavalleydogclub.org/).

    Thanks!
    Tammy

    http://wordpress.org/plugins/the-events-calendar/

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Plugin Author Barry Hughes

    (@websitebakery)

    Hi Tammy,

    There have been a number of reports of problems with sliders recently so it’s possible there is some kind of common cause that arose with the latest release – we’re looking into this and hope to figure something out as soon as we can.

    It would be helpful if you could share a link to your theme (perhaps by making a download available – even temporarily – on Dropbox or Droplr) so we can reproduce more easily.

    Thanks – and sorry for any inconvenience.

    Thanks for getting back to me. I really like your plugin and it generally works very well.

    I copied the theme files & folders to dropbox. Here is the link: https://www.dropbox.com/sh/oktj4lb05kd4jt8/VmP3qMXx1I. Let me know if you need anything else to help debug this issue. If you can let me know when you have the files, I’d appreciate it so I can delete the folder.

    Thanks,
    Tammy

    Plugin Author Barry Hughes

    (@websitebakery)

    Hi Tammy,

    It turns out this is often due to an issue with our plugin and WordPress tag archives: in the first instance can you try adding this snippet to your theme’s functions.php file and see if that resolves things?

    Thanks!

    Okay, I tried that and the slider was displaying images again. I added it to the bottom of functions.php. I also added the closing PHP code “?>” that I assume is missing from your code.

    However, when I tried to log in to check on whether it was showing the correct images (seems like these were older ones that shouldn’t be currently displayed and the newest one was definitely not being displayed) I’m getting a warning:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /usr/www/users/gvdc/wp-content/themes/spotlight/functions.php:398) in /usr/www/users/gvdc/wp-includes/pluggable.php on line 899

    I removed the code and didn’t get errors. While logged in, I added it back and things seemed ok at first, logged out and got the following warning:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /usr/www/users/gvdc/wp-content/themes/spotlight/functions.php:398) in /usr/www/users/gvdc/wp-login.php on line xxx

    This error is repeated many times with a different line number at the end.

    Did I put the code in the wrong place or something…?

    Thanks,
    Tammy

    Just an update to the above–it is displaying the correct images, with the exception of the latest one, so that is not an issue.

    Tammy

    Plugin Author Barry Hughes

    (@websitebakery)

    OK. Regarding the “headers already sent” error that can happen if for example whitespace leaks out from your functions.php file. Basically if you have a number of lines before the opening <?php tag, or something similar to that, you will see this problem.

    However it sounds like other than that – which is a coding issue you would need to resolve – things are broadly on track here.

    Hi Barry,

    Thanks for getting back to me. I don’t know enough about php to know why, but it didn’t like where I added the php code snippet. You code had the opening php tag so I added the closing php tag. That didn’t work.

    I now have it working, both the slider and no error messages.

    Here is what I just did, incase it helps others:

    I add your code to the bottom of my functions.php file, BUT I added it before the existing closing php tag AND removed the opening php tag from your code snippet.

    Thanks again and have a happy Thanksgiving!

    I had the same problem and I’m assuming the same code snippet was recommended (you may want to verify that). I had problems with the code snippet and where to place it. It’s now working and this may help you (and others as well):

    http://wordpress.org/support/topic/slider-not-working-after-update-1?replies=7#post-4931122

    Plugin Author Barry Hughes

    (@websitebakery)

    Glad you’re sorted.

    To explain the presence of the opening <?php tag in our snippets, that’s simply because Gist – the service we commonly use to share code – will not render the code as PHP without it.

    When inserting into an existing file though it’s generally unnecessary (and as a rule, closing PHP tags are not required unless you are following your PHP code with non-PHP).

    Apologies for any confusion.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Slider not working after update’ is closed to new replies.