Support » Theme: Flash » Slider not sliding

  • Resolved dragomircb

    (@dragomircb)


    Dear Flash theme support,

    I have some issues, which I hope you can help with:

    1. The slider is not scrolling through the 2 images I have setup. Not even when I press on the arrows. It was working fine a few days ago. When I check last is stopped working. I tried replacing the slider all together and it still does not work. All my plugins are updated. What do you recommend doing?

    2. Two gray bars are displayed on the left and right of the slider for wider screens. I have adjusted the image size to what is recommended by Flash theme. What should I do to remove them so that the image covers the full area of the screen?

    3. This is regarding the menu part. Is there a way to make it narrower? There is a lot of white space around the logo which takes a lot of space on mobile devices. How can I narrow this?

    Thank you in advance for your support!
    /Drago

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • I’m having the same problem with the slider. The images are not sliding and the arrows doesn’t work too

    Hey @dragomircb ,

    For your 1st issue, try updating the Homepage, and if it doesn’t work could you see disabling the plugin one by one and check if it solves the problem?

    For 2nd issue, we don’t see any left or right bars. Could you send us screenshot if it is still there?

    For 3rd issue, did you mean reducing the gap between logo and burger menu? If so the placement of both could be slightly change.

    We will try to reach you soon.

    Good Day,
    Best Regards.

    Hey @conzor19 ,

    Try updating the Homepage, and if it doesn’t work could you see disabling the plugin one by one and check if it solves the problem? Also, if they don’t please leave your site URL so that we can inspect the issue.

    We will try to reach you soon.

    Good Day,
    Best Regards.

    Dear Sabina,

    I take the issues again with their original numbering:

    1. (Slider not sliding) I have tried your recommendation and deactivated all the plugins one by one and update the page each time. It still does not work. I do have 4 plugins active left which I do not dare deactivating since I know I use them: Elementor, Flash Toolkit, Page Builder by SiteOrigin and SiteOrigin Widgets Bundle.
    Some observations regarding the slider: It looks like it partly works on mobile devices as you can drag the images with your finger, but the arrows in the slider do not work and there is no automatic sliding. Please advise how to proceed next.

    2 (gray bars on left and right of slider on wide screens). Please see an image of how this looks on my screen at the following link: http://www.alphaworkflows.com/wpsupport. Please disregard the header and footer from my site.

    3 (white space to be narrowed below and above logo in header). Please see which area I mean at this link: http://www.alphaworkflows.com/wpsupport. And again, please disregard the header and footer from my site.

    Thank you again,
    Drago

    Hey @dragomircb,

    For 1st issue: We checked and still, we could see the minification of your scripts within your site which is causing the problem. It may be caused due to any minification plugin.

    For 2nd issue: From your dashboard, Go to Appearance > Customize > Additional CSS and add below CSS:

    .tg-slider-widget img {
        width: 100%;
    }

    For 3rd issue: Add below CSS:

    .logo .logo-image{
        padding-bottom: 0px;
        padding-top: 10px;   
    }
    .site-content{
        margin-top: -30px;
    }

    Please replace the above values with your required one.

    Thanks.

    Dear Flash support,

    Thank you for the guidance. Here are the updates:

    1. After deactivating Elementor plugin it seems that the slider works normally again. Does this mean that I can’t use Elementor? – it is quite a popular plugin which was recommended by Flash support actually. What do you recommend?

    2. worked perfectly! thanks!

    3. I think it did what I asked for. I adjusted a bit the padding-bottom and margin-top values. Still, when you scroll down there is an extra white space (maybe 10px) that appears under the logo. It then disappears when you scroll back up fully. Any ideas what causes that and how to remove it?

    Kind regards,
    Drago

    Hey @dragomircb,

    For 1st issue: We will definitely check on this within the theme update. So, thank you for your patience.

    For the last issue: Remove above CSS and add below one:

    .logo .logo-image{
        padding-bottom: 10px!important;
        padding-top: 10px!important;
    }
    .entry-content{
        margin-top: 0!important;
    }

    Please let us know if you have any further queries.

    Thanks.

    Hi again!

    For issue 1: great, then I am looking forward to the theme update which will allow using Elementor safely.

    For issues 2/3: the CSS code provided worked great. Thank you!

    I will mark the topic as resolved. Thanks again!

    /Drago

    It was a pleasure helping you out. Please let us know if you have any further queries.

    Thanks.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.