Support » Plugin: Jetpack - WP Security, Backup, Speed, & Growth » Slide Gallery now forcing black background

  • Resolved Gary Allman

    (@gsallman)


    I only noticed this after I updated my WordPress Version to 5.6 on my personal site which I use as a test-bed for the many business sites I manage.

    I use the following CSS to set the slideshow background to white.

    .slideshow-window {
        background-color: white;
        border: 1px solid white;
    }

    This has suddenly stopped working. When I checked the code I discovered that the code is now overriding the CSS by using style=”…” parameters in the HTML, which are forcing the background to black.

    <div class="slideshow-slide" itemprop="associatedMedia" itemscope="" itemtype="https://schema.org/ImageObject" style="background-color: rgb(0, 0, 0); position: absolute; top: 0px; left: 0px; z-index: 22; opacity: 0; display: none; width: 1198px; height: 705px;">...</div>

    Note the: background-color: rgb(0, 0, 0) in the above.

    By doing so the end-user is completely robbed of any ability to adjust the appearance of the slideshow. I have hunted and there does not appear to be any parameters that allow me to change the slideshow background color, though the css selector slideshow-black in the surrounding DIV suggests there ought to be a slideshow-white (or any other color).

    I have a huge number of slideshows in posts across several business sites that all set the slideshow background color.

    Any suggestions as to how this can be simply fixed?

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Contributor Jen H.

    (@jenhooks)

    Hey Gary!

    Can you please contact us at the form I’ve linked here? Make sure to link this thread in your ticket.

    Thanks!

    • This reply was modified 5 months, 1 week ago by Jen H..
    Thread Starter Gary Allman

    (@gsallman)

    @jenhooks That link appears to be a default search link, I couldn’t find any way to report a problem on that or any other page — including the support page. Sorry.

    The page says to contact using the form below. Unfortunately, there was no form displayed below (I can confirm that I was logged into my wp.com account).

    Plugin Contributor Jen H.

    (@jenhooks)

    Hi @gsallman,

    That’s strange. Can you try a different browser window, or an incognito/private browser?

    Thanks!

    Thread Starter Gary Allman

    (@gsallman)

    @jenhooks D’oh! Incognito browser fixed it. Support ticket submitted. Thanks!

    Plugin Contributor csonnek

    (@csonnek)

    Happiness Rocketeer 🚀

    Great! Someone should be responding to continue troubleshooting this issue soon.

    Since we’ll be helping you via email, we’ll mark this resolved for now.

    Thread Starter Gary Allman

    (@gsallman)

    Many thanks to the Jetpack Team for helping me and coming up with this workaround, which I’m publishing here for anyone else encountering the same problem.

    Use the Customizer to add the following CSS:

    .slideshow-window .slideshow-slide {
        background-color: white !important;
        border: 1px solid white !important;
    }
    .slideshow-window {
        border: none;
    }
    • This reply was modified 5 months ago by Gary Allman. Reason: fix layout
Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.