Support » Theme: Virtue » Skip to main content?

  • Geetar

    (@geetar)


    Hello,

    After the last update I see a “skip to main content” message just before a page is loaded.

    The source code of the header displays the following code:

    <div id="kt-skip-link"><a href="#content">Skip to Main Content</a></div><!DOCTYPE html>
    <html class="no-js" lang="en-US" prefix="og: http://ogp.me/ns#" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/WebPage">
    <head>

    Is this normal? Id like to remove “Skip to Main Content”.

    Thanks in advance

    • This topic was modified 2 years ago by  Geetar.
Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • spotting

    (@spotting)

    I experience the same annoying issue. Please find a solution. It is an unnecesary annoying and visualy disturbing popup and there is no option to enable/disable it. Please help us to remove the ‘Skip to main content’ link.

    michaelbm

    (@michaelbm)

    bkirkland

    (@bkirkland)

    Seeing this issue as well. Causing weird issues in Chrome. Currently trying to work out how to stop it…

    bkirkland

    (@bkirkland)

    As a temporary solution, you can make a child theme or edit the virtue functions.php (assuming that this will be fixed with the next update) and add this code:

    add_action('wp_loaded', 'move_kt_skip_link');
    
    function move_kt_skip_link() {
       remove_action('get_header', 'virtue_skip_link', 1);
       add_action('virtue_after_body', 'virtue_skip_link', 1);
    }

    Edit: To clarify, this will move this link to where it is supposed to be (right after the body tag). It shouldn’t be visible as it is set to zero height, but allows screen reader users to skip all the navigation stuff easily.

    • This reply was modified 2 years ago by  bkirkland.
    Kevin

    (@jx-3p)

    Can someone share a screenshot of this issue? I am not seeing it on my site. I’ll send this onto the theme developer, so he can see this ASAP.

    A screenshot, or even a link, will be helpful for me in the meantime though, so I can be sure that I’m looking at the right area.

    -Kevin

    Theme Author Ben Ritner – Kadence Themes

    (@britner)

    Hey,
    Thanks for reporting. I just pushed out an update to fix this.

    Ben
    Kadence Themes

    michaelbm

    (@michaelbm)

    @kevin: issue is actual shown with desktop, but with smartphone (old one: Samsung Galaxy S2 / Android-chrome; cannot make a screenshot…)
    Plain textlink (blue, underline): “Skip to main content”, just for 1 second

    bkirkland

    (@bkirkland)

    I can confirm that after the update, I can remove my temporary code and everything works as it should. Thanks for the quick update!

    bkirkland

    (@bkirkland)

    While this does fix the display issues, I don’t think it’s functioning properly still. When using the site with a screen reader, I can select the “Skip to main content”. When I hit enter, it moves down too far. It also doesn’t move focus, so when you move to the next content it just jumps to the header image.

    spotting

    (@spotting)

    I updated the theme, I cleared the cache and the cookies in both desktop(chrome) and mobile version and I can confirm that the white screen with the link is gone. Thanks!

    Theme Author Ben Ritner – Kadence Themes

    (@britner)

    @bkirkland

    When I hit enter, it moves down too far.

    Where are you seeing it move to? Should be dropping down just below the page title to the main content.

    It also doesn’t move focus, so when you move to the next content it just jumps to the header image.

    I can’t recreate this in any test. What screen reader are you using?

    Ben
    Kadence Themes

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Skip to main content?’ is closed to new replies.