• Hi RankMath team, I got a problem about post sitemap, my post sitemap that doesn’t work is here. The sitemap is totally blank, and I can’t even view the source code.

    I have followed the instructions of Rankmath support( link ), but all of the don’t work for me.

    I also use the online tool to check my sitemap with errors, and there are actually some errors :

    Image : the errors shows on sitemap checker

    ( I’ not familiar with PHP, so I have no idea how to deal with this. )

    I would like to ask is there any solution to fix this sitemap problem? Thx for your work.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Thread Starter Chang Chun Shawn

    (@jcshawn)

    I fixed the problem myself by doing this:

    When I check the raw xml code via DevTools in the browser, there was an error message says that something wrong with the Image encoding.

    I tried to disable the image adding function of sitemaps, the sitemap works. Then I change the title of the image that cause the problem, and the sitemaps works fine.

    There may be some bugs about sitemap image text encoding, the easiest way is to disable the image sitemap function, or you can use devTools to figure out which image cause the problem.

    Plugin Support Rank Math Support

    (@rankmathteam)

    Hello @jcshawn,

    Thank you for contacting support.

    This issue is indeed related to the encoding of characters into the sitemap data and it can happen when the language doesn’t have UTF-8 characters such is the case in this one.

    Glad that you were able to find the culprit images causing this issue and make the necessary adjustments to get this to work.

    Don’t hesitate to get in touch if you have any other questions.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.